Суд Бахмута заперечує, нібито активіста Мирошниченка вбили за українську мову

16:32, 08.12.2019

Пресслужба Артемівського міськрайонного суду (м. Бахмут Донецької області) назвала “недостовірною та неправдивою” інформацію, нібито місцевого активіста Артема Мирошниченка вбили через конфлікт на мовному ґрунті.

 

Про це йдеться в заяві суду.

 

“Після розгляду судом клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу неповнолітньому, який підозрюється у вчиненні злочину відносно активіста та волонтера м. Бахмута, у публікаціях та особистих коментарях в соціальних мережах розповсюджується інформація про те, що цей злочин був скоєний на ґрунті ненависті до української мови та України. Поширена інформація ґрунтується на неправдивих даних та є недостовірною. У ході закритого судового засідання, яке проводилось судом 02 грудня, таких фактів не встановлено та не виявлено”, – сказано в повідомленні суду для преси.

 

Як повідомляла УМ, у неділю, 8 грудня 2019 року, в місті Бахмуті Донецької області відбувалася церемонія прощання з відомим проукраїнським громадським активістом Артемом Мірошниченком, якого тиждень тому п'яний підліток по-звірячому забив до смерті за спілкування українською мовою.

 

29 листопада після 22 години вечора по вул. Горького, в районі поштового відділення №7 на Артема Мирошниченка, громадського активіста, було скоєно напад, в результаті якого він отримав важкі ушкодження.

 

Йому було зроблено складну операцію і він перебував в комі. 6 грудня Артем Мірошниченко помер.

 

Поліція встановила причетних. Ними виявились двоє неповнолітніх молодиків — вихованців місцевого спортивного клубу. Одного з них суд відправив під домашній арешт. Щодо другого звинувачення ще не було пред`явлено.