Серед 14 зниклих під час пожежі в одеському коледжі - директор Інституту біології південних морів НАН

13:52, 05.12.2019

Під час пожежі зникли 14 людей, серед яких директор Інституту біології південних морів НАН Борис Александров та працівниця Інституту Галина Іванович.

 

Про це повідомляє міністр освіти і науки України Ганна Новосад у Facebook.

 

Новосад поінформувала, що пожежа охопила приміщення одразу кількох установ: Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, а також Інституту археології, Інституту біології південних морів НАН та Бюро технічної інвентаризації міста.

 

Безвісно зниклими є 14 людей, серед яких і директор Інституту біології південних морів НАН Борис Александров та працівниця Інституту Галина Іванович.

"О 13:00 5 грудня відбудеться Рада директорів коледжів Одеської області. Під час Ради буде вирішено питання про перенесення навчання студентів Коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу в інші будівлі", - повідомила Новосад.

 

Новосад зазначила, що МОН України безпосередньо бере участь у роботі оперативного штабу в Одесі. За її словами, зараз там перебуває генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олег Шаров.

 

"МОН працює над тим, щоб навчальний процес в коледжі попри страшну трагедію продовжився, та учням навчального закладу були забезпечені умови для навчання", - наголосила Новосад.

 

Як повідомляла УМ, станом на 6.00 сьогодні, 5 грудня, відомо про 29 постраждалих, які перебувають у стаціонарі. З них 15 неповнолітніх та 7 рятувальників. Загинула 16-річна студентка Ксенія Бабенко. Розшукують ще 14 осіб, з якими наразі немає зв'язку. За даними віцемера Одеси Павла Вугельмана, станом на ранок 5 грудня госпіталізовано 29 осіб, в тому числі, 14 підлітків і 15 дорослих, семеро з них рятувальники.

 

Нагадаємо, станом на ранок 5 грудня зниклими внаслідок пожежі в Одеському коледжі вважаються 14 осіб.



Ймовірною причиної пожежі у коледжі в Одесі вважають несправний продовжувач.

 

Як повідомляла УМ, в Одесі оголосили дводенний траур у зв'язку з пожежею в коледжі.

 

В одеських лікарнях перебуває 25 осіб, які постраждали в результаті пожежі у коледжі - 15 учнів і 4 співробітники коледжу, а також 6 співробітників ГУ ДСНС в Одеській області.
 

 

В Одесі у коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася пожежа. Раніше повідомлялося про  1 загиблого  внаслідок пожежі.
 
За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження.
 
Слідчі не могли потрапити до середини для встановлення причин пожежі.