Пожежа в коледжі Одеси: 29 постраждалих

10:00, 05.12.2019
Пожежа в коледжі Одеси: 29 постраждалих

Станом на ранок 5 грудня внаслідок пожежі в Одеському коледжі зниклими вважаються 14 осіб.

 

Про це повідомляє ДСНС України.

 

"Станом на 7 год. 5 грудня відкритого вогню не спостерігається, підрозділами ДСНС проводиться гасіння окремих осередків тління в будівлі. Спостерігається обрушення обгорілих будівельних конструкцій всередині будівлі. Внаслідок пожежі 1 особа загинула та 27 осіб постраждало (з них 13 підлітків та 7 співробітників ДСНС). Доля 14 осіб, які вважаються зниклими на даний час не відома. До ліквідації наслідків пожежі від ДСНС залучено 103 чоловіки особового складу та 16 одиниць техніки ДСНС", - йдеться у повідомленні.

 

На місці працює оперативна група ДСНС України.


Загалом, підрозділами ДСНС врятовано та евакуйовано 40 осіб.

 

Кількість постраждалих в результаті пожежі в Одесі зросла до 29. Про це повідомляє видання "Думская", посилаючись на прес-службу одеської міськради.

 

Відзначається, що ще одна дівчинка 15 років поступила в дитячу обласну лікарню.

 

"В стаціонарах всі хворі - стабільні, без погіршення, Вчора ще одна дівчинка 15 років поступила в дитячу обласну лікарню. Всього в стаціонарах 29 людей", - йдеться в повідомленні.

 

Також видання повідомляє, що під час пожежі не пролунало тривожних сигналів чи оголошень, багато учнів не відразу дізналися про займання.

 

Пряма мова студентки Олександри: "Все почалося на третьому поверсі. Вчителька відкриває двері, а там уже туман. Дівчата, які вийшли, стали дзвонити тим, хто залишився нагорі. Питають: "Ви виходите? Ви де?". Вони кажуть, що не було ніякої тривоги".

 

Пряма мова студентки, котра побажала залишитися неназваною: "У плані пожежної безпеки там було страшне жахіття. Вагонка на стінах, вузькі коридори, єдині сходи, старі ліфти, скупченість, захаращеність. Як таке допустили після всіх попередніх пожеж, незрозуміло".

 

Учні й співробітники коледжу кажуть, що керівництво три роки випрошувало в Міністерства освіти й науки гроші на хоча б мінімальний ремонт, але безуспішно.

 

Міністерство внутрішніх справ повідомило, що на 6:45 четверга, 5 грудня, відкритого вогню не спостерігається, обвалилися незгорілі будівельні конструкції.

 

За даними МВС, у результаті пожежі 1 людина загинула і 29 осіб постраждали (з них 13 підлітків і 7 співробітників ДСНС).

 

Президент України Володимир Зеленський у своїй  сторінці у Facebook повідомив, що станом на 6:00 сьогодні в Одесі: 1 загибла студентка, 14 зниклих безвісти (серед них – 5 студентів), 27 людей у лікарнях.

 

"У жахливій пожежі в Одесі ми вже втратили 16-річну студентку Ксенію Бабенко. Вся країна співчуває її батькам. Ми не залишимо вас на самоті з вашим горем. Ми всі сподіваємося, що з 14 зниклих безвісти якомога більше знайдуться здоровими та неушкодженими. Але не хочу нікого обманювати – жертв може бути більше. Ми всі бажаємо найшвидшого одужання постраждалим. 21 людина зараз у лікарнях у стані середньої важкості. І всі ми молимося за життя 5 людей, стан яких важкий. Знаємо, що лікарі роблять для їхнього порятунку все можливе. І неможливе теж", - вказав Зеленський.

 

Він також відзначив "без перебільшення героїчну боротьбу наших пожежників і рятувальників". "7 з них також зараз на лікарняних ліжках", - додав Президент.

 

"Дуже прошу громадськість і журналістів оперувати лише коректними цифрами. Отже, станом на 6:00 в Одесі 1 загибла студентка, 14 зниклих безвісти (серед них – 5 студентів), 27 людей у лікарнях відповідно до отриманих травм і необхідної допомоги", - вказав Глава держави.

 

"Доручаю голові Одеської ОДА та всій місцевій владі зробити все для допомоги постраждалим та їхнім родинам і якнайшвидше з’ясувати всі обставини, що призвели до цієї трагедії. Але нам потрібно не шукати крайніх, а більше не допускати такого жаху у жодному місті країни", - зазначив Президент.

 

Нагадаємо, станом на ранок 5 грудня зниклими внаслідок пожежі в Одеському коледжі вважаються 14 осіб.



Ймовірною причиної пожежі у коледжі в Одесі вважають несправний продовжувач.

 

Як повідомляла УМ, в Одесі оголосили дводенний траур у зв'язку з пожежею в коледжі.

 

В одеських лікарнях перебуває 25 осіб, які постраждали в результаті пожежі у коледжі - 15 учнів і 4 співробітники коледжу, а також 6 співробітників ГУ ДСНС в Одеській області.
 

 

В Одесі у коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася пожежа. Раніше повідомлялося про  1 загиблого  внаслідок пожежі.
 
За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження.
 
Слідчі не можуть потрапити до середини для встановлення причин пожежі.