Суд залишив під вартою Сергія Пашинського

14:00, 18.10.2019

Київський апеляційний суд залишив без змін рішення про взяття під варту колишнього народного депутата Сергія Пашинського.  

 

Суддя оголосила, що суд вирішив залишити рішення Печерського суду без змін, а апеляційну скаргу захисту Пашинського залишити без задоволення. Ухвала суду оскарженню у касаційному порядку не підлягає.

 

"Це не мій арешт, це поразка всієї судової системи", - заявив Пашинський після оголошення ухвали.

 

Захист ексдепутата просив скасувати рішення Печерського суду Києва, який відправив Пашинського у СІЗО до 4 грудня без права внесення застави.

 

Адвокати стверджували, що Печерський суд не дослідив докази обґрунтованості підозри, а також не обґрунтував ризики перебування підозрюваного поза СІЗО.

 

Сам Пашинський заявив про політизацію справи проти нього і стверджує, що не винен в нанесенні тяжких тілесних ушкоджень В’ячеславу Хімікусу.  

 

Як повідомляла УМ, колишній секретар РНБО Олександр Турчинов, а також низка колишніх і діючих політиків заявили про готовність взяти екснардепа від Народного фронту Сергія Пашинського на поруки. 

 

Читайте також: Камера для Пашинського: у чому звинувачують арештованого без права на заставу ексдепутата

 
Нагадаємо, 4 жовтня слідчі ДБР повідомили про підозру Пашинському в заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.
 

Як відомо, 31 грудня 2016 року на трасі під Києвом сталася сутичка, в результаті якої депутат Сергій Пашинський прострелив ногу В’ячеславу Хімікусу.

 

Пашинський наголошує на самозахисті, до якого він, за його словами, вимушений був вдатися. Поранений же стверджує, що зброю депутат застосував зненацька й невиправдано.

 

Генпрокуратура закрила кримінальне провадження щодо стрілянини з участю Сергія Пашинського через відсутність складу правопорушення в діях депутата, Хімікуса та ще однієї особи.