НАБУ просить ГПУ передати йому розслідування справи стосовно суддів окружного адинсуду

13:52, 09.08.2019

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) просить Генпрокуратуру передати їм розслідування справи стосовно суддів Окружного адмінсуду Києва (ОАСК).

 

"Надіслано до Генпрокуратури листа з проханням передати нам, щоб ми продовжили реалізовувати напрацювання", - сказав директор НАБУ Артем Ситник на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

 

Ситник ухилився від відповіді на запитання про те, чи фігурує в записах у цій справі глава Офісу президента Андрій Богдан, зазначивши, що слідство оприлюднило той обсяг запису, який не перешкоджає розслідуванню.

 

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України спільно з Управлінням спецрозслідувань Генпрокуратури проводять обшуки в Окружному адміністративному суді столиці.

 

Слідчі дії проходили у межах розслідування можливого вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК.

 

Обшуки проводились у справі про можливе незаконне втручання керівництва та суддів ОАСК у розгляд справ та роботу інших органів влади. Це втручання було зафіксоване у розслідуванні заборони судом мітингів під час Майдану.

 

34 судді Окружного адмінсуду Києва, в тому числі голова Павло Вовк та судді, які визнали незаконною націоналізацію Приватбанку, не з’явилися на обов’язкове кваліфікаційне оцінювання, бо нібито захворіли.