Кличко заперечив заяви Богдана, назвавши їх добіркою пліток

14:58, 30.07.2019

Мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Віталій Кличко назвав висловлювання керівника Офісу президента Андрія Богдана на його адресу добіркою пліток і маніпулятивних домислів, а також порадив звернутися з ними до правоохоронних органів.

 

"Сьогоднішня прес-конференція керівника Офісу президента Андрія Богдана нагадувала "байки зі склепу" - добірка пліток, маніпулятивних домислів і нічого більше", - написав Кличко у вівторок удень на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

 

"Коли такі речі говорить керівник Офісу Президента - це виглядає, як мінімум, дивно і некомпетентно. Усі свої, як ви думаєте, "страшилки", пане Богдане, передавайте до правоохоронних органів. І не ганьбіться подібними "інформаційними виступами"! Ви ще й законами і Конституцією маніпулюєте. Ще раз нагадаю, кияни обирають владу, на яку покладають відповідальність за все, що відбувається в місті. А спроби розділити посади мера та голови КМДА є намаганням позбавити громаду права впливати на процеси управління столицею і наступом на місцеве самоврядуванн, - наголосив мер Києва.

 

Столичний градоначальник висловив думку, що коли такі речі говорить керівник Офісу президента - це видається, "як мінімум, дивним і некомпетентним". "Усі свої, як ви думаєте, "страшилки", пане Богдане, передавайте до правоохоронних органів. І не ганьбіться такими "інформаційними виступами"! Ви ще й законами і Конституцією маніпулюєте", - написав Кличко.

 

При цьому він додав, що кияни обирають владу, на яку покладають відповідальність за все, що відбувається в місті. "А спроби розділити посади мера та голови КМДА є намаганням позбавити громаду права впливати на процеси управління столицею і наступом на місцеве самоврядування", - зазначив він.

 

Як повідомляла УМ, указом Президента Петра Порошенка Кличка було призначено на підставі ст.118 Конституції (призначається і звільняється головою держави за поданням уряду) і ч.2 ст.8 про місцеві державні адміністрації (призначається на строк повноважень Президента)