Водій автотяга, що перевозив «БУК», яким було збито MH17, вийшов на свободу

09:35, 29.07.2019

Термін тюремного ув'язнення "колишнього начальника служби тилу" самопроголошеної "Донецької народної республіки" Дмитра Купріяна (позивний "Батя") завершився.

 

Про це повідомляють УкраЇнські Новини.

 

Саме Купріян є тим бойовиком ДНР, який, за даними Служби безпеки України, організував викрадення в липні 2014 року трейлера для перевезення ЗРК "Бук". З нього 17 липня 2014 року в Донецькій області був збитий літак рейсу МН17 Malaysia Airlines.

 

Купріян був затриманий українськими правоохоронцями під час перетину держкордону в грудні 2015 року.  Через 2 роки він був засуджений київським судом до 5 років позбавлення волі, до нього також був застований "закон Савченко".

 

Термін тюремного ув'язнення Куприяна закінчився 20 червня .Через погану поведінку під вартою суд встановив за ним адміністративний нагляд строком на 1 рік.

 

Купріян зобов'язаний у нічний час знаходиться вдома і 4 рази в місяць відмічатися у поліції. Також йому заборонено відвідувати ресторани, кафе, бари, магазини з метою придбання спиртних напоїв.

 

17 липня 2014 року літак Malaysia Airlines був збитий ракетою з зенітно-ракетного комплексу "Бук" у Донецькій області. Загинуло 298 осіб.

 

Як повідомляа УМ, у 2017 році Служба безпеки України затримала особу, причетну до перевезення зенітно-ракетного комплексу "Бук" у Донецьку в 2014 році, коли з нього був збитий літак рейсу MH17.