На Волині через перехід громади до ПЦУ стався конфлікт зі стріляниною. Очевидці кажуть, що стріляв священик

13:57, 23.02.2019

У селі Жидичин Ківерцівського району на Волині стався конфлікт навколо Свято-Миколаївського храму, громада якого днями перейшла до єдиної помісної Православної церкви України.


Як повідомляє Укрінформ, про стрілянину в селі заявляє відділ комунікації поліції Волинської області

 

"Сьогодні близько четвертої години ранку на лінію служби "102" поліції Волині надійшло повідомлення про те, що в селі Жидичин Ківерцівського району один із місцевих житель здійснив декілька пострілів, ймовірно, із рушниці в сторону односельців", - йдеться у повідомленні.

 

Поліція зареєструвала повідомлення та проводить його перевірку. На місці події працюють керівництво ГУНП в області та Ківерцівського відділу поліції, слідчо-оперативна група.

 

Про подробиці інциденту у Facebook повідомив його свідок Тарас Висоцький.

 

"О 03.30 год. настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ МП села Жидичин Ківерцівського р-ну протоієрей Володимир Гелета відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї по людях, які мирно грілися біля бочок, охороняючи храм, вигукуючи при цьому: "Я стріляю", а також "Даю годину і всіх буду розстрілювати. Було зроблено 4 постріли", - стверджує Тарас Висоцький.

 

 

                                                                                      

 

 

Також він інформує, що вчора близько 23:00 зафіксований факт підпалу господарських споруд з живим поголів’ям на території монастирської економії. Пожежу вдалося загасити власними силами, а представники ДСНСУ склали відповідний акт.

 

Раніше Тарас Висоцький повідомляв у Facebook, що за перехід до єдиної помісної церкви проголосували 390 членів жидичівської релігійної громади.

 

У Волинській єпархії УПЦ (МП)називають випадок "рейдерським захопленням". Заявляють, що, не отримавши ключів від храму, активісти зрізали замок болгаркою і стали проводити інвентаризацію цінностей. Клірик храму ієрей Роман Гелета стверджує, що при сутичках біля храму постраждали його дружина і мати, дружина настоятеля храму протоієрея Володимира Гелети.