Олег Ляшко вибив кошти на ремонт санаторію УТОС у Боярці

19.09.2018

Олег Ляшко добивається, щоб оздоровчих санаторіїв для людей із вадами зору було більше по Україні.

До кінця року на вимогу лідера Радикальної партії буде відремонтовано один із корпусів єдиного в Україні санаторію для незрячих, що у Боярці. На це вже знайдено 1,6 млн. гривень.
 
 
А наступного року буде виділено ще 20 мільйонів гривень на ремонт іншого корпусу, щоб оздоровитися змогли додатково півтисячі незрячих. Це підтвердив міністр соцполітики Андрій Рева.
 
 
Нагадаємо, в липні цього року УТОСівці звернулися до Олега Ляшка з проханням вберегти від закриття єдиний в Україні санаторій для незрячих, що розташований у Боярці Київської області.
 
Політик одразу ж приїхав на місце, щоб розібратися в ситуації та запевнити людей у своїй підтримці. Прямо на місці зателефонував міністру Андрію Реві, попросив втрутитися, того ж дня надіслав відповідний запит.
 
За два місяці Ляшко приїхав до санаторію вже не один, а разом із Ревою, і привіз гарну звістку — проект ремонту закладу розроблений коштом Радикальної партії, гроші з держбюджету виділені, заклад не лише не закриють, а й розширять! Політик також наголосив, що нікому не дозволить забрати землю, на якій розташовано санаторій. 
 
«От на прикладі вашого будинку вся державна політика. Закрити його — це образити 100 тис. людей, які й так не бачать білого світу. Я дякую міністру соцполітики Реві — за те, що відгукнувся, знайшов гроші. І за те, що у нас є можливість для вас щось робити. Бо коли політики йдуть на вибори — обіцяють золоті гори. То хай зроблять хоч щось, що від них залежить. Нам 30 років розказують, розказують і розказують. Треба менше слів — більше діла. Отакого невеличкого діла, що допоможе кожній конкретній людині. Допоможи, підтримай, і комусь стане краще», — зазначив Олег Ляшко, звертаючись до відпочиваючих у санаторії.
 
«Хочу подякувати Олегу Валерійовичу за небайдужість. Коли влітку більшість чиновників самі відпочивають, причому за межами країни, — є такі політики, які лишаються в Україні і яких цікавить не те, як вони відпочивають, а те, як відпочивають люди. От під час літніх канікул Верховної Ради, коли всі роз’їхалися з України, телефонний дзвінок: «Андрію Олексійовичу, я в Боярці, я зараз із людьми, тут такі умови… Ми повинні це питання вирішити». Ми тоді домовилися з Олегом Валерійовичем, що по закінченні парламентських канікул разом відвідаємо цей заклад у Боярці, щоб побачити на власні очі, що тут треба зробити. Отримали всі необхідні документи, вирішили робити ремонт поетапно», — розповів Андрій Рева.
 
За словами міністра, на першому етапі, який має закінчитися до кінця року, зроблять ремонт одного зі спальних корпусів. На другому етапі — впродовж наступного року — добудують іще один корпус, який наразі перебуває в напіврозваленому стані.
 
«Знаєте, як у Біблії написано? Спочатку було слово. От спочатку приїхали і поговорили, а за словом потім повинно іти діло. От діло зробили, проект зробили, міністра привезли, гроші на ремонт виділили, потім відремонтуємо. Хай кожен так зробить», — наголосив лідер РПЛ.
 
Люди в санаторії не знали, як дякувати Олегу Ляшку. Проте, як виявилося, проблем у незрячих, окрім ремонту корпусу, ще безліч. Політик уважно вислухав кожного, хто до нього звернувся, і пообіцяв узятися не тільки за ремонт санаторію, а й гуртожитків для незрячих по всій країні. 
 
«У нас було 24 дні відпочинку, 6 днів забрали, залишилося всього 18, ну що це таке?», — бідкалася одна з жіночок.
 
«Вернемо не тільки 6 днів відпочинку, а й новий корпус, щоб на 500 людей більше відпочивало, — пообіцяв політик. — Бо незрячі люди — такі самі, як я, як міністр, тільки їм набагато важче у житті. Зроблю все, щоб санаторії, гуртожитки для таких людей будувалися, а не закривалися. Для цього влада повинна мати велике серце і відповідальність перед цими людьми», — заспокоїв політик.