Пожежа у гральному закладі Золотоноші: одна людина загинула, двоє в лікарні

12:23, 11.05.2018

Сьогодні вдосвіта під час пожежі в гральному закладі міста Золотоноші загинув чоловік, ще двоє людей з опіками у лікарні. Про це щойно повідомила прес-служба управління ДержНС в Черкаській області.
 
За словами рятувальників,  о 4 годині на телефонну лінію екстреного виклику «101» надійшло повідомлення про пожежу в двоповерховій будівлі торгівельного Пасажу, на вулиці Шевченка у місті Золотоноша. 
 
Загорілося на першому поверсі, де  розташований гральний заклад «Гранд Лото». В ту мить у приміщенні перебували четверо людей – двоє відвідувачів, адміністратор та охоронець. Вогонь швидко поширився по оздобленню приміщення та перекрив вихід відвідувачам. Рятуючись від пожежі люди розбили вікно на вулицю, що лише пришвидшило поширення вогню.
 
Внаслідок пожежі один із відвідувачів закладу загинув на місці, ще один отримав важкі опіки і зараз знаходиться у реанімації, також у лікарні знаходиться охоронець, який отримав менші опіки. Адміністраторка отримала легкі опіки і від госпіталізації відмовилася, наразі з нею працюють психологи управління ДержНС.
 
Ще до прибуття на місце події першого пожежного розрахунку із Золотоніської пожежно-рятувальної частини, вогонь через дерев‘яне перекриття встиг поширитися у приміщення дитячої музичної школи, розташованої на другому поверсі будівлі.
 
На боротьбу з вогнем уЗолотоніському гарнізоні було оголошено збір особового складу, а на місце події додатково спрямовані резервні відділення пожежно-рятувальної частини та аварійно-рятувального загону спецпризначення з Черкаси. На допомогу рятувальникам також прибула добровільна пожежна команда з державного підприємства «Златодар». Спільними зусиллями через півтори години  пожежу локалізували, а через півгодини –повністю ліквідували. 
 
Завдяки професійним діям рятувальників вдалось запобігти поширенню вогню на сусідні приміщення та винести дороговартісні музичні інструменти із приміщення школи. Пожежу ліквідовували 14 пожежних та 5 одиниць пожежної та спеціальної техніки. 
 
Всередині грального клубу вогонь знищив обладнання, меблі та оздоблення на площі 70 кв.м. Також через прогари у перекритті між гральним закладом та музичною школою постраждали два приміщення класів музичної школи та музична зала із сценою. 
 
Наразі на  місці пожежі працює дослідно-випробувальна лабораторія, а також мобільно - оперативна група обласного управління на чолі із заступником начальника управління з реагування.
«Причина пожежі встановлюється. Версій її багато», – повідомив «Україні молодій» речник управління ДСНС в Черкаській області Костянтин Проценко.
 
Між тим, як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці черкаський журналіст Вадим Комаров, у вікно ігрового закладу, що знаходиться в центрі Золотоноші, кинули "коктель Молотова".