В Конгресі США пройшов засекречений брифінг щодо нових санкцій проти Росії

08:48, 30.01.2018

Палата представників Конгресу США (REUTERS)

Представники Державного департаменту провели засекречений брифінг для верхньої палати Конгресу щодо санкцій проти Росії.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на заяви американського сенатора від Демократичної партії Бена Кардіна.

"Закон про санкції в Росії включає положення, що передбачає санкції щодо тих, хто проводить значні операції з російськими оборонними і розвідувальними секторами, в разі, якщо вони не продемонструють істотне скорочення цієї торгівлі", - повідомив сенатор.

"Сьогодні адміністрація провела секретний брифінг щодо дипломатичних зусиль США в цьому напрямку, і я високо ціную участь адміністрації в роботі Конгресу з цього питання. Я не збираюся обговорювати секретну природу цих обговорень, але я зосереджений на цих санкціях і буду продовжувати суворий нагляд, щоб переконатися, що здатність російського уряду проводити цю торгівлю істотно ускладнена", - заявив Кардін.

"США повинні бути готові запровадити санкції, якщо закон буде явно порушений. Адміністрація не повинна розслаблятися в цих зусиллях, і я очікую постійного і регулярного діалогу з цього питання", - додав він.

Як повідомляла "УМ", представниця Державного департаменту США Гетер Нойерт заявила, що існуючі санкції вже нанесли Росії мільярдні збитки, тому вводити нові недоцільно.

Варто відзначити, що 29 січня в США мали представити в Конгресі так званий "кремлівський список", який включатиме осіб, пов’язаних із Володимиром Путіним та його оточенням, проти яких США може ввести санкції.