Віктор Янукович втратив державного адвоката Максима Гераська

12:40, 25.10.2017

Максим Герасько повернувся із Ростова, де він мав зустрітися із Віктором Януковичем (скріншот відео)

Державного адвоката Максима Гераська відсторонили від роботи у зв'язку з "фактичним невиконанням покладених на нього обов'язків по захисту обвинуваченого Віктора Януковича".

Про це повідомляє "Українська правда".

Суд проситиме призначити Януковичу нового захисника замість Максима Гераська.

Як повідомив Герасько, він вимагав від суду забезпечення змагальності процесу і дати більше часу на вивчення матеріалів справи.

"Вимагав дотримання змагальності процесу. Робив усе відповідно до законодавства, але суд позбавив мене такої можливості. Принцип змагальності був порушений", - сказав Герасько.

За його словами, він є вже другим адвокатом, який не влаштовує суддів.

"Я виконував усі свої обов’язки згідно з присягою адвоката, як того вимагає закон. Усі мої попередники, якщо врахувати ще платних адвокатів, вони теж виконували все згідно з законом. Однак ніхто не влаштовує суд. Бо тут хочуть бачити статиста. Суд і прокуратура не хочуть бачити тут адвоката, який виконує професійно свої обов’язки", - сказав Герасько.

Він додав, що погоджується з позицією Януковича, що цей суд несправедливий.

"Я погоджуютьсь зі позицією свого підзахисного, що це несправедливий суд. Він не має жодної перспективи. Жодного доказу по справі немає, дана справа не має ніякої перспективи в майбутньому, і будь-яке рішення буде скасоване, оскільки воно незаконне", - сказав Герасько.

На початку засідання він знову просив дати йому більше часу для ознайомлення з матеріалами справи.

"Моя позиція, я її озвучував на першому засіданні, незмінна, треба 3 місяці для прочитання – не підготовки – лише прочитання справи. 37 томів (з 52-х - ред.) мною опрацьовані. Доки адвокат не закінчить читати справу не можливо приймати участь у засіданні. 3 місяці спливає 18 листопада", - сказав Герасько.

Він також додав, що досі ніяк не зв’язався зі своїм підзахисним, "але відкритий до цього і шукає можливості".

Герасько відмовився давати поради наступному захиснику Януковича.

Суд у справі про державну зраду Януковича продовжиться о 10:00 26 жовтня.

Нагадаємо, Максим Герасько не з’явився на два попередні засідання суду в справі про держзраду Януковича, бо літав до свого підзахисного в Ростов. Через це засідання суду були зірвані.