Адвокат Януковича Віталій Мешечек не знайомий ні з клієнтом, ні з Луценком

10:29, 12.07.2017

Віталій Мешечек має донецьке коріння.

Новий державний адвокат колишнього президента України Віктора Януковича Віталій Мешечек стверджує, що не знайомий ні зі своїм клієнтом, якого мусить захищати безкоштовно, ні з Генпрокурором Юрієм Луценком.

 

Про це пан Мешечек заявив, відповідаючи на питання журналістів перед початком засідання Оболонського райсуду Києва у провадженні щодо держзради Януковича у середу вранці.

 

Зокрема, адвокат звинуватив ЗМІ у перекручуванні інформації щодо нього, зокрема щодо його зв'язків з Генпрокурором Юрієм Луценком.

 

"Я заявляю відкрито, що Юрієм Луценком я не пересікався. З ним особисто я не знайомий", - запевнив пан Мешечек.

 

При цьому, спочатку він відмовився відповідати на питання, чи вже встиг познайомитися зі своїм клієнтом.

 

Адвокат також спростував інформацію ЗМІ про те, що він є донецьким адвокатом: "Я займаюсь адвокатською діяльністю в місті Києві і не є донецьким адвокатом".

 

Пізніше Віталій Мешечек сказав, що з колишнім президентом-втікачем раніше не спілкувався.

 

«З Віктором Федоровичем Януковичем я знайомий не був. Я його знаю тільки як колишнього президента України», — сказав адвокат. І додав, що останні роки він спеціалізується переважно на кримінальних справах.

 

Мешечек додав, що здійснює індивідуальну адвокатську діяльність та підписав договір про послуги з Регіональним центром безоплатної правової допомоги і на цій підставі, за рішенням суду, його призначено адвокатом Януковича.

 

Оскільки захисник не встиг ознайомитися з матеріалами провадженнями Оболонський райсуд переніс засідання на 3 серпня. 

 

«Знаомтеся – Віталій Мешечек, новий адвокат Януковича. Призначений державою. З Донецька. Футболіст. Грав за маріупольську команду «Азовсталь». Небегатослівний», - коротко написала про безкоштовного захисника Януковича журналістка Ірина Ромалійська у Facebook.

 

Коли ж адвоката спитали чи була у нього можливість відмовитися від участі у цьому процесі він заявив, що не відповідатиме на це провокативне питання.

 

«Ви ще не увійшли у процес, а вже поводитеся як Віктор Федорович», - зіронізували журналісти.

 

Нагадаємо, 10 липня Януковичу призначили безоплатного адвоката Віталія Мешечка.

 

Адже 5 липня Янукович заявив, що не братиме участі в судовому процесі у справі про державну зраду і відкликає своїх адвокатів. 6 липня суд дозволив надати Януковичу безоплатного адвоката.