Суддів Олександра Дзюбу та Мирославу Марченко відсторонили за арешти євромайданівців

14:51, 04.07.2017

Суддів Дніпровського району відсторонили до завершення розслідування щодо неправомірності рішень про арешти

Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя відсторонила від посад суддів Дніпровського районного суду Києва Олександра Дзюбу та Мирославу Марченко за арешти активістів Євромайдану.

Про це повідомляє 4 липня прес-служба Вищої ради правосуддя.

"Суддя Дніпровського районного суду міста Києва Дзюба Олександр Анатолійович та суддя Дніпровського районного суду міста Києва Марченко Мирослава Вячеславівна тимчасово відсторонені від здійснення правосуддя", – зазначається у повідомленні.

Після цього їх, по завершенню розслідування та винесення рішення Дисциплінарною комісією, їх або звільнять, або дозволять працювати далі.

Генеральна прокуратура звинувачувала  Олександра Дзюбу та Мирославу Марченко у тому, що вони в лютому 2014 року, під час піку народних антиурядових протестів у Києві, до затриманих міліцією і доставлених до Дніпровського районного суду учасників протестів застосовували безальтернативну запобіжний захід - утримання під вартою на два місяці.

При цьому судді відмовили групі народних депутатів, які просили суд відпустити затриманих учасників протесту під їх особисті гарантії.