Князєв обіцяє передати справи 16 «тітушок» Дніпра до суду

14:24, 02.06.2017

Кримінальні провадження щодо 16 осіб, причетних до хуліганських дій 9 травня у Дніпрі, будуть скеровані до суду найближчим часом. Слідство також  готове оголосити підозри 4 працівникам поліції.

 

Про це заявив журналістам голова Нацполіції Сергій Князєв під час робочої поїздки до міста Дніпро у п'ятницю.

 

«Попередньо можу доповісти, що на сьогоднішній день 16 особам, які брали участь в хуліганських діях 9 травня в місті Дніпро, оголошено підозру. Низку осіб було заарештовано, деякі правопорушники отримали інші види позбавлення або обмеження їх прав, але кримінальне провадження буде скероване до суду найближчим часом», - заявив пан Князєв.

 

Окрім того, глава Нацполіції зазначив, що було проведено службове розслідування щодо дій чи бездіяльності керівників вищої та середньої ланки підрозділу поліції Дніпра.

 

«Та кількість керівників, яких ми відсторонили від виконання службових обов'язків, і залишиться, не зменшиться. Відносно 4 працівників поліції матеріали скеровані в прокуратуру для прийняття рішення в межах кримінального провадження щодо їх дій чи бездіяльності. Ми думаємо, а ми ведемо консультативні бесіди з прокуратурою, що їм буде оголошена підозра найближчим часом», - повідомив голова Нацполіції.

 

За його словами, «ця прикра ситуація, яка відбувалася в Дніпрі, дала можливість провести роботу з усіма головними управліннями Національної поліції в областях, щоб не повторити помилок в інших регіонах під час масових заходів, які відбуваються щоденно на території нашої держави».

 

Нагадаємо, 9 травня у Дніпрі «тітушки» напали і жорстоко побили ветеранів АТО, яких обурили червоні прапори і колорадські стрічки учасників проросійської акції «Безсмертний полк».

 

Окрімі поліцейські не сприяли затриманню нападників і навіть навпаки.

 

Керівництво міста, а згодом і Генпрокурор заявили, що до організації і фінасування «тітушок» у Дніпрі причетні представники партії «Опозиційний блок».