Мільйонера-податківця Олександра Антіпова звільнили під заставу

21:34, 24.05.2017

Олександр Антіпов відбувся переляком у суді.

Суддя Печерського райсуду Києва Катерина Москаленко звільнила з-під варти колишнього керівника Луганської податкової адміністрації Олександра Антіпова, який є «найбільшою рибою» серед затриманих під час антикорупційної операції військової прокуратури і Нацполіції, проведеної одночасно в 15 областях України в середу.

 

Адже у пана Антіпова під час затримання вилучили валізку, в якій було 3,8 млн. доларів, тоді як у інших колишніх керівників регіональних податкових часів Януковича (загалом затримано 23 податківця підозрюваних у корупції), суми вилучених коштів у рази менше.

 

Своє рішення щодо обрання запобіжного заходу суддя Москаленко оголосила у середу ввечері.

 

Згідно рішення суду, Антіпова звільнили з-під варти під заставу в розмірі 15 мільйонів гривень, яку він має внести протягом 5 днів. Він також зобов'язаний носити електронний браслет спостереження.

 

                      Суддя Катерина Москаленко почула захист Антіпова. 

 

Тим самим суддя відмовила прокуратурі в арешті підозрюваного.

 

Нагадаємо, в середу вранці більше 1700 співробітників Нацполіції і близько 500 військових прокурорів провели 454 обшуки на території 15 областей держави. Одночасно було затримано 23 колишніх керівників обласних і районних податкових.

 

Після цього десятки затраманих конвоювали з Харкова, Дніпра і Одеси  до Києва. А після оголошення підозри в корупції, доставили до судів  столиці.

 

Більшість затриманих були керівниками обласних податкових адміністрацій за часів колишнього президента Віктора Януковича та тодішнього голови Міністерства доходів і зборів Олександра Клименка.

 

Серед конвойованих одіозний екс-голова Харківської обласної податкової адміністрації Станислав Денисюк, якого вважають "смотрящим" за бізнесом олігарха-втікача Сергія Курченка.