Януковича хочуть довічно позбавити волі за зраду

12:54, 04.05.2017

Сторона державного обвинувачення клопотатиме в рамках розгляду провадження  щодо державної зради Віктора Януковича про засудження його до довічного позбавлення волі Оболонським райсудом Києва.

 

Про це повідомив представник обвинувачення, прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко під час прес-конференції в четвер.

 

"У зв'язку з тим, що обвинувачений та підозрюваний Янукович під час здійснення досудового розслідування не визнав свою винуватість, сторона обвинувачення буде клопотати тільки щодо найвищої міри покарання -  довічного позбавлення волі", - сказав прокурор.

 

Пан Кравченко також запевнив, що сторона обвинувачення зібрала достатньо доказів для доведення у суді вини у державній зраді колишнього президента.

 

"Наша доказова база зібрана під час досудового розслідування відповідно до КПК. Я впевнений, що ми зможемо довести вину Януковича вину в Оболонському районному суді і взагалі в українському судочинстві. Також я впевнений, якщо буде ухвалено обвинувальний вирок, дана справа пройде всі інстанції. І навіть якщо сторона захисту захоче подати скаргу до Європейського суду з прав людини, дана справа з кожною інстанцією українського судочинства або європейського тільки підтвердить рішення і докази, які були наведені стороною обвинувачення", - наголосив представник обвинувачення.

 

На його думку, захист Януковича затягує судовий процес.

 

Як повідомляла «УМ», у четвер, 4 травня, Оболонський районний суд розпочав підготовче засідання у справі про державну зраду Януковича. Суд частково задовольнив клопотання захисників Януковича, дозволивши йому участь в процесі у режимі відеоконференції та переніс підготовче засідання на 18 травня.