Олександр Терещук, який не пройшов люстраційну перевірку, стане заступником голови Одеської області

12:08, 28.02.2017

Олександр Терещук не зважаючи ні на що повертається на державну службу (Олександр Яремчук)

Колишній голова міліції Києва Олександр Терещук переміг в конкурсі на посаду першого заступника голови Одеської ОДА, повідомляє "Еспресо.ТВ".

За результатами конкурсного відбору Терещук набрав 19,9 балів, на другому місці опинився Олександр Філатов, набравши в сумі 18,08 балів, а Олександр Кулешов набрав всього 11,33 бала.

Сам Терещук зізнався, що вирішив бути претендентом на посаду, оскільки на ній доведеться зокрема займатися координацією роботи правоохоронців.

"Чому я вирішив йти на цю посаду? Один з напрямків діяльності - це координація роботи правоохоронних органів, питання дуже важливе для регіону. Моє життя пов'язане з правоохоронними органами - я пройшов шлях від міліціонера до начальника київської поліції. Я готовий працювати і знаю, як це робиться ", - сказав Терещук.

Олександр Терещук був звільнений з посади начальника головного управління МВУ України в Києві у 2015 році, адже не пройшов люстраційну перевірку.

Екс-правоохоронець очолював Волинську міліцію з 2012 року до 25 лютого 2014 року, коли пішов у відставку.

Олександра Терещука вважають організатором мітингу звільнених міліціонерів, що не пройшли люстрацію у 2014-2015 роках. Протестувальників не задовольнили реформи поліції, які розпочала Хатія Деканоїдзе.