Володимир Єльченко на Радбезі ООН пригрозив Росії судом за тероризм

08:42, 03.02.2017

Єльченко закликав світ поглянути в очі загиблого героя (‏@UKRinUN)

На відкритому засіданні Ради безпеки ООН, що відбулося у четвер, 2 лютого в Нью-Йорку, головуючий на засіданні Володимир Єльченко пригрозив Росії судом за терористичні акти, що вчинені окупантами на Донбасі.

"Руйнування критично важливої інфраструктури та створення гуманітарної катастрофи – це терористична практика, спрямована, головним чином, на цивільне населення", - заявив дипломат, цитує Укрінформ.

За результатами засідання Рада безпеки ООН одноголосно прийняла заяву для преси щодо ситуацію в Авдіївці та загострення бойових дій на Донбасі.

Доповідачами щодо загострення ситуації виступили заступники Генерального секретаря ООН Джеффрі Фелтман і Стівен О'браян, а також голова спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугул Апакан.

За результатами засідання Рада безпеки ООН одноголосно прийняла заяву для преси щодо ситуацію в Авдіївці та загострення бойових дій на Донбасі.Володимир Єльченко продемонстрував фото загиблого в Авдіївці Андрія Кизила та зображення зруйнованого Градами багатоповерхового будинку, що залишився без опалення при 20-ти ступеневому морозі.

"Повірте, непросто вести засідання Ради Безпеки ООН коли розглядається рідна Авдіївка. Але витримав. Дякую всім за підтримку, є результат!", - повідомив голова зібрання Володимир Єльченко.

Представники США, Великобританії, Японії та інших країн вчергове закликали Росію припинити агресію, вивести свої війська з території України, у тому числі з Криму.

"Члени Ради Безпеки висловили серйозну стурбованість з приводу небезпечного погіршення ситуації в східній частині України та її важких наслідків для місцевого цивільного населення", - за результатами засідання повідомив речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

Він повідомив, що Радбез ООН засудив застосування зброї,  що призвело до загибелі та поранень людей, особливо мирного населення. Члени Ради Безпеки вчергове висловили повну підтримку суверенітету й територіальній цілісності України та наголосили на необхідності суворого дотримання резолюції 2202 (2015), яка затвердила "Пакет заходів з імплементації Мінських угод".