Олександр Єфремов сидітиме під арештом ще два місяці

10:45, 25.11.2016

Олександр Єфремов перебуватиме під вартою до 22 січня 2017 року.

Печерський районний суд Києва продовжив арешт колишнього керівника парламентскої фракції Партії регіонів Олександра Єфремова до 22 січня 2017 року в четвер пізно ввечері.

 

Відповідне рішення прийняв слідчий суддя Володимир Карабань, тим самим задовольнивши клопотання прокуратури.

 

«Суд ухвалив: клопотання задовольнити - продовжити строк тримання під вартою Олександра Єфремова до 22 січня 2017 року», - оголосив суддя Карабань лише резулятивну частину рішення.

 

Повний текст ухвали буде оголошений 29 листопада 2016 року.

 

Сам Єфремов, якому інкримінують сепаратизм і участь у створенні так званої ЛНР, заявив, що обурений цим рішенням і вважає його незаконним.

 

Одіозний «регіонал» заявив, що 25 листопада його захист має намір подати апеляційну скаргу на це рішення.

 

Водночас, за годину до цього, пан Єфремов відмовився у залі суду від послуг своїх адвокатів, мовляв, він не бачить сенсу в їх допомозі, адже «суд не задовольняє жодне клопотання».

 

Утім, пан Єфремов вочевидь, хотів затягнути розгляд питання про продовження міри запобіжного заходу у вигляді арешту. Але це йому не вдалося.

 

Після такої досить неочікуваної заяви Єфремова, суддя заявив, що «це ваше право», і відправився в нарадчу кімнату для прийняття рішення по суті клопотання прокуратури щодо продовження міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Ще раніше суддя Володимир Карабань звинуватив адвоката Олександра Єфремова Євгена Солодка в затягуванні судового процесу, бо той зачитував документи «з якими ознайомлені всі учасники процесу».

 

Як повідомляла «УМ», скандально відомий Олександр Єфремов, затриманий на борту літака «Київ-Відень» у липні 2016 року, підозрюється у сприянні при створенні терористичної організації ЛНР та у сепаратизмі.

 

Напередодні колишні депутати від Партії регіонів Олександр Єфремов і Володимир Медяник стверджували в судовому засіданні, що вони нікого не закликали до зміни меж території України, не обговорювали проведення місцевого «референдуму» і не вели перемовин про створення так званої ЛНР.