Мільярдера Вадима Новинського захищає людина втікача Віталія Захарченка

17:28, 17.11.2016

Вадим Новинський найняв собі у захисники Олега Татарова.

Інтереси депутата Вадима Новинського представляє колишній заступник голови Головного слідчого управління МВС часів одіозного міністра Віталія Захарченка – Олег Татаров.

 

Зокрема, пан Татаров активно захищав пана Новинського на засіданні регламентного комітету Ради щодо зняття з мільярдера депутатської недоторканності у середу ввечері.

 

Це засвідчують фото з засідання.

 

Цікаво, що Олег Татаров обіймав посаду в системі МВС під керівництвом Віталія Захарченка саме у той період, коли відбувалися події, за які Генпрокуратура бажає притягнути Новинського до кримінальної відповідальності.

 

Зокрема, Генпрокурор Юрій Луценко, представляючи відповідне подання, повідомив, що досудовим слідством встановлено, що «Новинський, починаючи з вересня по грудень 2013 року» мав виконати завдання колишнього президента Віктора Януковича щодо тиску на митрополита Київського і всієї Русі Володимира Сабодана.

 

Для цього виконавці утримували в неволі особистого секретаря митрополита Володимира – Олександра Драбинка. І робилося це за сприяння тодішнього глави МВС Віталія Захарченка і керівника столичної міліції Валерія Коряка.

 

Але ж Олег Татаров саме тоді був підлеглим Захарченка!

 

Видання «Українська правда», яке оприлюднило повний текст подання ГПУ щодо Новинського, зазначає, що в тексті документу йдеться про спробу захопити владу в УПЦ Московського патріархату, складовою якої стало викрадення черниць Києво-Печерської Лаври.

 

За інформацією джерел видання, розслідуванням цієї справи займалося Головне слідче управління МВС, заступником голови якого був пан Татаров. Його тодішній керівник – Віталій Захарченко також є фігурантом цієї «церковної справи».

 

Нагадаємо, що під час Революції Гідності Олег Татаров неодноразово висловлював позицію МВС щодо Євромайдану. На зустрічі з послами країн Євросоюзу він запевняв, що поранені майданівці могли стріляти самі в себе, оскільки міліція «зброї не використовує».

 

Тодішній заступник голови Головного слідчого управління МВС також виправдовував застосування сили до протестувальників.

 

Нагадаємо, що регламентний комітет Верховної Ради на засіданні у середу відклав питання зняття депутатської недоторканності з представника «Опозиційного блоку» Вадима Новинського, який фігурує в кримінальному провадженні про тиск на церкву.

 

Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що Новинського «кришують» окремі політичні сили, які він не називає.

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій, під час пленарного засідання у четвер, закликав  регламентний комітет не затягувати прийняття рішення щодо дозволу на зняття недоторканості з Новинського.

 

Спікер Ради додав, що «не дозволить затягувати цю справу».