Суд над журналістом Романом Сущенком буде закритим

15:08, 23.10.2016

Усі судові засідання щодо справи незаконно затриманого у Росії журналіста Романа Сущенка будуть проходити у закритому режимі. Про це зазначив адвокат Сущенка Марк Фейгін каналу "112". За словами адвоката, це відбуватиметься через те, що на справу Сущенка у Росії наклали гриф державної таємниці.

 

"Оскльки, матеріали справи представляють державну таємницю, всі суди будуть закриті. Але, ряд процесуальних документів, все ж, через якийсь час, буде відкритим, наприклад судові документи, тому що їх потрібно буде оскаржити в Європейському Суді з прав людини, і, відповідно, передавати ці рішення судів про арешт туди. Тому документи стануть відкритими. Але на це потрібен якийсь час", - заявив Фейгін.
 
У Московському суді 27 жовтня розглянуть скаргу на арешт Сущенка.
 
Як повідомляла "УМ", українського журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня. Лефортовський суд Москви арештував його на два місяці до 30 листопада. ФСБ Росії звинувачує Сущенка у шпигунстві і роботі на українську розвідку.

22 жовтня незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова перевели до штрафного ізолятора колонії суворого режиму.