До парламенту Грузії пройшли три партії

09:38, 10.10.2016
За підсумками виборів до парламенту Грузії пройшли три політичні партії. Такі дані оприлюдника Цуентральна виборча комісія Грузії, підрахувавши підсумки голосування за пропорційним списками на 3056 виборчих дільницях, що становить 82% від їх загальної кількості.
 
Лідирує правляча партія "Грузинська мрія" - 49,26%. На другому місці партія Міхеіла Саакашвілі "Єдиний національний рух" - 26,46%. Також 5-відсотковий прохідний бар'єр подолала проросійська партія "Альянс патріотів Грузії".

Явка виборців, за даними ЦВК, була низькою – близько 51%.

Прем’єр-міністр Грузії Ґеорґі Квірікашвілі назвав "великою" перемогу своєї партії "Грузинська мрія" на виборах, а саме голосування "вільним і справедливим". Водночас опозиціонери з "Єдиного національного руху" звинуватили владу у спробах "вкрасти вибори". Кілька інших опозиційних партій, серед яких і Демократична партія Грузії, також засудили фальсифікації під час виборів.

Нагадаємо, парламентські вибори відбулися у Грузії 8 жовтня. Через складність виборчого законодавства в Грузії остаточний склад парламенту може залишатись невизначеним до кінця наступного місяця.