Аваков вважає, що рівень злочинності зростає через якісну роботу слідчих

13:35, 19.08.2016

Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков визнає, що в Україні спостерігається значне зростання рівня злочинності. Але пояснює цей факт більш якісною роботою слідчих, які припинили безпідставно закривати кримінальні провадження.

 

Про це пан Аваков заявив перебуваючи з робочим візитом у Харкові в п’ятницю.  

 

За словами міністра, раніше слідчі безпідставно закривати кримінальні провадження або взагалі не вносили події до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР). Але тепер, на думку Арсена Авакова, усе інакше: слідчі працюють якісніше, ніж їхні попередники.

 

«Останнім часом багато спекуляцій про те, що росте злочинність. Це дійсно так: за статистикою, на 30-40%. Але правда і в тому, що ми перестали, як раніше, закривати нерозкриті злочини, перестали не вносити в реєстри», - сказав пан Аваков.

 

За словами міністра, зараз закриваються «тільки ті справи, за якими були завершені провадження або немає складу злочину, і це дає коливання у статистиці».

 

Іншими причинами зростання рівня злочинності Аваков вважає доступність зброї з фронту і низький рівень достатку населення.

 

«Крім того, реальне зростання є за рахунок того, що широкий фронт вільного обігу зброї, крім того, війна завдає шкоди емоційному стану, і також це економічні злочини, пов'язані із низьким достатком людей. Так відбувається в Британії і США, і у нас. Це питання комплексне, ми усвідомлюємо ці ризики і готові крок за кроком йти вперед», - сказав міністр.

 

Нагадаємо, що раніше глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявляла, що на зростання рівня злочинності в Україні впливають соціальна ситуація, включно з рівнем безробіття, перебування країни в стані неоголошеної війни і пов’язаний із цим незаконний обіг зброї тощо.