В Рівненській області сталася сутичка між копачами бурштину та поліцією

14:00, 01.07.2016
У Рівненській області близько  60-ти людей в балаклавах заблокували дорогу та погрожували побити поліцейських, з метою  перешкодити вилученню знаряддя для незаконного видобутку бурштину.
 
Про це повідомляє сайт «Рівне вечірнє». 
 
Сутичка трапилася 30 червня в урочищі «Азалія», що поблизу Клесова Сарненського району.Тут ведеться нелегальний видобуток бурштину. 
 
Як повідомили у прес-службі поліції  в Рівненській області повідомляє,  під час вилучення бурштинокопачі чинили правоохоронцям опір. 
 
Близько шестидесяти чоловіків у балаклавах із палицями заблокували дорогу та погрожували застосувати фізичну силу. На попередження працівників поліції припинити протиправні дії не реагували, поводились агресивно. 
 
Однак поліцейські зуміли доставити виявлений у старателів автомобіль з мотопомпою та іншим обладнанням для видобутку бурштину в Сарненський відділ поліції. 
 
Зазвичай, для виїзду на нелегальні бурштинові копанки старателі використовують старі автомобілі, щоб не шкода було, як конфіскують, і без номерів, щоб важче було ідентифікувати власника. Так було і цього разу.
 

 
За фактом порушення правил охорони або використання надр та опору працівникам поліції відкрито кримінальні провадження за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України "Порушення правил охорони або використання надр", та за частиною 2 статті 342 "Опір працівникам поліції".

Якщо будуть встановлені особи нелегальних старателів, які ховалися під масками, за першою статтею їм загрожуватиме штраф від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років. За другою статтею передбачене покарання у вигляді штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на три-шість місяців, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.
 
. Правоохоронці встановлюють особи зловмисників. Триває досудове розслідування.