Генерал Кривонос написав книгу про війну і подарував її Залужному

17:43, 31.05.2024

Генерали Залужний і Кривонос із книгою «Зі щитом або на щиті. Правда про війну». (Фото: Serhii Kryvonos)

Генерал-майор запасу ЗСУ, один із засновників Сил спецоперацій Сергій Кривонос написав книгу «Зі щитом або на щиті. Правда про війну».

 

Перший примірник мемуарів він подарував ексголовнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив сам Сергій Кривонос, а також керівник видавництва «Брайт Букс» Дмитро Кириченко у соцмережах.

 

«Перший примірник моєї книги я сьогодні подарував Валерію Федоровичу  Залужному.  Презентація попереду. Окремо доведу час і місце. Дякую всім хто захоче її прочитати. Частина грошей з продажу піде на підтримку Збройних Сил України», - написав генерал-спецпризначенець.

 

Тоді як пан Кириченко додає: «Ми тут нову книжку видали. Автор — генерал Сергій Кривонос. Тільки що отримав примірники з друкарні, ще тепла».

 

 

У видавництві книгу презентують так: «Вперше в новій історії України книжку написав бойовий генерал — спецпризначенець, представник елітних військ — Сил спеціальних операцій, винятковий професіонал. Один із небагатьох військових, хто публічно попереджав про небезпеку російського вторгнення та необхідність належним чином готувати націю до широкомасштабної війни».

 

І зазначають, що з позиції державного менеджера Сергій Кривонос розробив не лише дієвий механізм формування та розвитку сучасної територіальної оборони, а й спеціальну програму «П’ять кроків», що передбачала глобальну підготовку суспільства до системного опору великій сусідній країні.

 

У книжці автор розповідає власну історію й ділиться маловідомими фактами й деталями подій, безпосереднім учасником яких він був.

 

«Його двічі виштовхували в політику. Перший раз, коли лишили можливості професійної самореалізації — розвитку створених ним Сил спеціальних операцій. Другий — коли за виконання громадянського обов’язку із захисту Києва, зокрема однієї з найбільш небезпечних і вразливих ділянок столиці — міжнародного аеропорту «Київ-Жуляни», — замість подяки завели карну справу», – пишуть у видавництві.

 

І опублікували уривок з книжки:

 

«В одному з боїв ми брали участь разом із Головнокомандувачем ЗСУ генералом Муженком і кількома іншими генералами. Муженку зателефонував Забродський і повідомив, що вони ведуть бій у районі Добропілля. Пощастило, що якраз у небі були два МіГ-29, тож генерал Муженко через командувача Повітряних сил переспрямував літаки на прикриття підрозділів бригади Забродського. Ми також швидко завантажилися в гелікоптери й полетіли в район бойових дій. Там, між Краматорськом і Добропіллям, наша така собі “зведена генеральсько-офіцерська група” деблокувала 25-ту бригаду ВДВ і звільнила наших десантників з полону проросійських сепаратистів».

 

Як повідомляла «УМ», у травні відома письменниця Ліна Костенко та «залізний генерал» Валерій Залужний були нагороджені званням «Почесний громадянин Києва».