Тетяна Костенко обрана гендиректором Музею історії Києва

10:59, 10.08.2021

Новобрана гендиректорка Музею історії міста Києва Тетяна Костенко. (Фото з ФБ-сторінки Тетяни Костенко)

Історик за фахом, перша заступниця генерального директора Музею історії міста Києва Тетяна Костенко обрана очільницею цієї установи у понеділок ввечері.

 

На цю посаду претендували кандидатки, втім, кандидатура пані Костенко була підтримано одноголосно.

 

Як повідомляє Україна молода, про результати голосування конкурсної комісії поінформувала сама переможниця у соцмережах.

 

«Одноголосно! Конкурс на посаду генерального директора Музею історії міста Києва відбувся! Дякую всім хто мене підтримав!», - написала Тетяна Костенко у Facebook.

 

Зауважимо, що перше засідання конкурсної комісії з проведення з добору кандидатів на посаду гендиректора Музею історії міста Києва відбулося 25 липня.

 

На цю посаду претендували три кандидатки: Лариса Булавіна, Аїда Джангірова та Тетяна Костенко.

 

                                                           Тетяна Костенко і Катерина Ющенко. 

 

Тетяна Костенко (1966 р.н.) - історик за фахом, з 2014-го року - перший заступник гендиректора Музею історії міста Києва.

 

Працювала лаборантом на історичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка, навчалась в аспірантурі, була експертом у Києво-Печерському акціонерно-комерційному банку, рекламним менеджером, генеральним директором Клініки естетичної медицини, у 2010-му році вела програму "Ресторанний гід" на каналі "Сіті". 

 

 

Рекомендаційні листи Тетяні Костенко надали депутат Київради Людмила Березницька, Музей історичних та культурних реліквій родини Шереметьєвих і директор ТОВ "Епоха" (столичний аукціонний дім), колекціонер, антиквар Федір Зернецький.

 

Зокрема, Людмила Березницька констатувала, що "абсолютно очевидно, що за участі Тетяни Вікторівни в музеї підібрана і працює професійна команда, що забезпечує чудову ділову та творчу атмосферу в Музеї". Федору Зернецькому ж захотілося особливо відзначити "комунікативні здібності Костенко Тетяни Вікторівни, яку можна вважати сучасним "обличчям" "Музею історії міста Києва" .