Мер Дніпра Філатов читає лекції з історії України

16:47, 16.04.2020

Цикл онлайн-занять міститиме декілька випусків, присвячених окремим темам.

Мер Дніпра Борис Філатов розпочав авторський проєкт "Історія Дніпра з Борисом Філатовим". В ньому він розповідає про знакових постатей та події, що формували місто. Зокрема, кого називали Колумбом своїх часів, хто ладен був відстоювати свою позицію навіть під загрозою смерті, а кого визнали найзагадковішою постаттю епохи – факти та історії життя, про які не пишуть у підручниках.

 

Лекції орієнтовані не лише на школярів, а й на дорослих. Відомо, що цикл онлайн-занять міститиме декілька випусків, присвячених окремим темам.

 

"Історія Дніпра — дивовижна. Учені й досі сперечаються про дату його заснування і версії походження. Однак поза сумнівом одне: Дніпро завжди надихав і закохував у себе", — написав Борис Філатов на своїй сторінці у Facebook. Мер Дніпра також додав, що для підготовки відеолекцій йому довелося згадати власний викладацький досвід.

 

Перший урок присвячено знаковим постатям, які сформували характер міста і відкрили нові можливості для його розвитку: Олександр Поль, Михайло Янгель, Дмитро Яворницький, Олесь Гончар, Олена Блаватська та інші видатні особи, чиї долі пов’язані з Дніпром.