Комбриг Чорних Запорожців Іван Віннік звільнений під час оборони Вугледару

13:56, 21.09.2024

Чорні Запорожці з важким серцем попрощалися із звільненим комбригом Вінніком. (facebook.com/72.black.brigade)

Герой України та Народний Герой, командир 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Іван Віннік звільнений з посади з невідомих причин.

 

Сталося це під час важких боїв за Вугледар, який боронить бригада. Полковника нібито переведуть на вищу посаду.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Оперативне командування «Північ».

 

Зазначається, що досвідчений офіцер, полковник Віннік просувається по службі та  передаватиме свій бойовий досвід. Військового описують як «досвідченого та людяного» командира, що «береже і поважає особовий склад».

 

«Під його керівництвом бригада пройшла непростий шлях, проте гідно тримала визначені їй напрямки оборони. Спочатку був Бахмут, потім Вугледар, де в січні-лютому 2023 року бригада змогла відбити один із найбільших наступів за час російсько-української війни», - розповіли в ОК і побажали Вінніку успіхів у подальшій службі.

 

 

«З таким командиром не страшно йти в бій!», «Це найкращий командир, з яким я служив за всі роки», - так скажуть більшість, а то й усі солдати, сержанти та офіцери бригади без перебільшення.

 

Водночас скандально відома народна депутатка Мар’яна Безугла розкритикувала рішення про звільнення командира 72 ОМБр, заявивши, що його ухвалив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, щоб нібито «знизити боєздатність підрозділу, усунувши командира бригади». За її словами, раніше так уже ставалося з іншими командирами й це мало «негативні наслідки».

 

Як повідомляла "УМ", менше року тому бійці 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені Чорних Запорожців продемонстрували вціліле погруддя Тараса Шевченка у майже вщент зруйнованому Вугледарі