На Київській фортеці відкрили пам’ятник Герою України Олександру Мацієвському

16:40, 06.12.2023

Аби створити достовірну скульптуру Героя Мацієвського автори використовували пластилін, глину, силікон та комп’ютерні технології. (Фото Укрінформ)

Пам’ятник Герою України Олександру Мацієвському встановили та урочисто відкрили на території Національного історико-архітектурного музею "Київська фортеця" у День ЗСУ, 6 грудня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Укрінформ з місця події в середу.

 

На відкритті були присутні родичі загиблого героя: мати Параска Мацієвська-Демчук та дружина Юлія Мацієвська.

 

«Ми дуже поспішали, щоб саме на цю дату відкрити. Дуже пишаємося тим, що саме у нас відкрили Символ незламності. Це дуже важливо! Музей відвідує дуже багато людей, серед яких військові, студенти, діти, літні люди. Дуже важливо, щоб ми пам'ятали, якою ціною дається нам ця перемога», — сказала генеральна директорка НІАМ «Київська фортеця» Оксана Новікова-Вигран.

 

 

Автори пам'ятника – майстри Олег Цось та Альбіна Сафонова, а також засновник проєкту та меценат Олександр Вінцелевич розповіли, що працювали над проєктом понад два місяці. Аби створити достовірну скульптуру, вони використовували пластилін, глину, силікон та комп’ютерні технології.

 

Художник-скульптор Олег Цось каже, що їм важливо було передати погляд загиблого героя.

 

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно в Ніжині на Чернігівщині встановили памʼятник Герою України Олександру Мацієвському.

 

Уродженець Ніжина Олександр Мацієвський потрапив у полон до росіян біля міста Соледар Донецької області і був розстріляний ними за слова «Слава Україні».