ЗСУ довіряють 95% українців - опитування

16:29, 01.07.2023

Довіра українців до армії складає 95% (Фото з відкритих джерел)

Збройним силам України довіряє 95% українців і 80% довіряють президенту Володимиру Зеленському.

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо згідно з опитуванням, оприлюдненим Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) та Національним демократичним інститутом (НДІ).

 

До 94% респондентів заявили, що важливо мати повноцінно функціонуючу демократію, що є значним зростанням порівняно з 76% у грудні 2021 року.

 

Що стосується інших інституцій, то близько 80% українців довіряють центральному уряду у проведенні відновлювальних та антикорупційних заходів. Лише 32% довіряють Національному антикорупційному бюро ефективно боротися з корупцією, тоді як журналістам у цьому завданні довіряють до 64%.

 

Кількість людей, які втратили друга або члена сім’ї, зросла з 20% у травні 2022 року до 47% рік потому. Попри це, відсоток людей, оптимістично налаштованих щодо перемоги України, залишається відносно стабільним – 87% за останніми даними.

 

Близько 92% українців визначають перемогу як повернення всієї території, контрольованої до 2014 року, включно з Кримом і Донбасом.

 

Підтримка вступу до західних інституцій залишається високою: 92% українців бажають вступити до ЄС, а 89% підтримують вступ до НАТО.

 

Опитування також виявило зростання підтримки рівних прав ЛГБТ+ спільноти, яка за останніми даними сягнула 65%. Дослідники стверджують, що це пов’язано зі службою представників спільноти в армії та більшою прихильністю українців до демократичних принципів в умовах російської агресії.

 

Як повідомляла УМ, 22-ге загальнонаціональне опитування «Україна в умовах війни» на тему «Настрої та економічне становище населення» провела нещодавно Соціологічна група «Рейтинг».З´ясувалося,що наші люди адаптувалися до нинішньої складної економічної ситуації, облаштовують своє життя в терпінні та зберігають оптимізм у надії на зміни на краще.