Жінка з Ірпеня допомагала росіянам грабувати будинки заможних сусідів

15:38, 11.06.2022

Жінка сказала слідчим, нібито сусіди передали їй ці речі на зберігання. (Фото Нацполіції)

Нацполіція викрила пособницю ворога, яка разом із озброєними російськими армійцями  займалася мародерством в Ірпені на Київщині під час тимчасової окупації.
 
Зловмисницею виявилася жителька міста, яка  показувала росіянам будинки багатих сусідів і допомагала їм грабувати помешкання. 
 
Як повідомляла УМ, про це повідомляє Нацполіція у Телеграмі. 
 
За даними поліції, жителька Ірпеня "наводила" окупантів на помешкання заможних родин та разом із ними розграбовувала їх будинки.
У неї вдома знайшли ворожу символіку, а також викрадені речі — побутову та комп’ютерну техніку, велосипеди, мобільні телефони, ювелірні вироби, одяг і навіть колекційний алкоголь та парфуми.
 
Жінка сказала слідчим, нібито сусіди передали їй ці речі на зберігання.
 
Але під час обшуку поняті впізнали свої викрадені речі.
 
 

 
 
Зазначається, що фігурантка – місцева безробітна мешканка. Раніше вона неодноразово потрапляла в поле зору правоохоронців, зокрема через конфлікти із сусідами та вчинення домашнього насильства над своєю матір’ю.
 
Тепер зловмисниця за свої вчинки відповідатиме перед судом.
 
Як повідомляла УМ, в  Одеській області керівник благодійного фонду намагався продати гуманітарку, яка призначалася для військових. Правоохоронцям вдалося затримали злочинця  разом з підлеглим «на гарячому».