Герой України Валерій Чибінєєв у 34 роки пішов у небесне військо

13:14, 05.03.2022

Герой України Валерій Чибінєєв загинув у бою поблизу Гостомеля.

Капітану-красеню десантнику Валерію Чибінєєву 3 березня виповнилося 34 роки. А наступного дня він загинув у бою за Україну, поблизу Гостомеля Київської області, у повномасштабній війні Росії проти України.

 

Як інформує УМ, про це повідомив ветеран російсько-української війни, який зновустав до лав ЗСУ, В’ячеслав Зайцев у фейсбуці.

 

Звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» командир роти ВалерійЧибінєєв отримав привселюдно на параді у Києві ще 24 серпня 2016 — за мужність,героїзм і високий професіоналізм.

 

Уродженець Бердянська рано втратив батьків. Син директора школи-інтернату, де вчивсяВалерій, був десантником – служив у 79-ій аеромобільній бригаді (нині десантно-штурмова); коли приїздив, навколо нього постійно збиралися хлопці, яким розказував прослужбу.

 

Із того часу, із самого дитинства, Валерій Чибінєєв мріяв стати десантником.Після 9 класів вступив до запорізького військового ліцею «Захисник».

 

Закінчив Одеськуакадемію сухопутних військ.У 2010 році у званні лейтенанта вступив до лав 79 окремої десантно-штурмової бригади.Уже капітаном із перших днів російської агресії у 2014-у Валерій захищав територіальнуцілісність України.

 

Під час окупації Криму з бригадою був і на Чонгарі, і під Армянськом.У складі 1 аеромобільно-десантного батальйону, зокрема, визволяв Красний ЛиманДонецької області. У січні 2015 року обороняв Донецький аеропорт.

 

Був поранений біляАвдіївки.2019 року Валерій втратив на війні на сході України на рік молодшлго брата – командиравідділення десантно-штурмового взводу 79-ї бригади старшого солдата Романа Чибінєєва.

 

Як повідомляла УМ, в Києві бійці територіальної оборони затримали пропутінського народного депутата від фракції "Опозиційна платформа - За життя"  Нестора Шуфрича. Він фотографував позиції українських захисників.