Суд у справі Сергія Стерненка перенесли на 3 липня

19:30, 26.06.2020

Сергій Стерненко під час судового засідання разом із адвокатами

Суддя Апеляційного суду міста Києва відмовив активісту Сергію Стерненку у проханні відводу прокурора.

 

Як інформує "Україна молода", відповідне рішення ухвалив суддя в п'ятницю. 

 

Активіст під час судового засідання заявив, що в суді першої інстанції прокурор заявляв, що необхідно проводити і надалі досудове розслідування, але вчора, за словами Стерненка, за вказівкою генпрокурорки Венедіктової прокурор дав доручення слідчому завершити досудове розслідування.

 

Сьогодні ж Київський апеляційний суд розглядав скаргу активіста Сергія Стерненка на рішення обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Наступне судове засідання відбудеться 3 липня, де мають виступити поручителі активіста.

 

Нагадаємо, протягом 2018 року на одеського активіста Сергія Стерненка тричі здійснили напади – 7 лютого, 1 травня та 24 травня.Під час третього нападу Стерненко зумів відбитися від нападників та завдати одному з них ножового поранення. Ним виявився Іван Кузнецов, який від отриманих травм помер. Ще один нападник Олександр Ісайкул з місця події втік.

 

Одеська поліція довго розслідувала цю справу, згодом передавши її до СБУ. При цьому частина речових доказів була "загублена".
Коли генеральним прокурором у 202 році стала Ірина Венедіктова, вона заявила, що оголосить про підозру Стерненку. Хоча на той час справа перебувала в СБУ, а не ГПУ.

 

Згодом Стерненку таки намагалися оголосити підозру. Суд розглянув обрання йому запобіжного заходу у цій справі. Розгляд тривав три дні, і закінчився масовими сутичками активістів з поліцією під стінами суду. 

 

Суд обрав запобіжний захід для Сергія Стерненка – цілодобовий домашній арешт