Мер Черкас нагадав Зеленському, як той «танцював на корпоративах», відео

14:21, 20.05.2020

Мер Черкас Анатолій Бондаренко під час відповіді Зеленському біля монумента борцям за волю України.

Тільки но президент України Володимир Зеленський на своїй прес-конференції, присвяченій року діяльності, назвав черкаського міського голову Анатолія Бондаренка бандитом,  повідомивши про 19 кримінальних справ щодо нього і зазначивши, що «за один стіл з такими бандитами не сяде», як Бондаренко  опублікував у соціальних мережах свою відповідь главі держави.

 

Про це повідомляє «Україна молода» у середу.

 

«Я під час епідемії був тут,  у Черкасах. Хотів би вас, пане президенте, запитати, а де ви були у 2013-2014 роках? Коли я на Майдані здобував незалежність українського народу, ви танцювали на корпоративах!», – обурився міський голова Черкас.

 

І додав, мовляв, ви кажете, що я бандит? Ви знаєте, всі кримінальні справи – порушували за мою політичну діяльність. В тому числі за те, щоб ви стали президентом.

 

«Я в Черкасах стою біля пам’ятника борцям за волю України і буду стояти до кінця. Скільки б мені привітів ви не передавали, хочу сказати, що вам на місцевих виборах у Черкасах немає чого ловити. Хоч ви там розповідаєте, що це ваша принципова справа, пане президент.  Ми вас тут чекаємо!», – сердито наголосив Анатолій Бондаренко.

 

Зазначимо, що перед тим президент Зеленський сказав наступне про Анатолія Бондаренка: «Я не знаю навіть, як говорити, коли міський голова має 19 кримінальних проваджень. Хто це? Я за один стіл з такими бандитами не сяду. Його обрали – це народ, це право народу України. Будь ласка, обирайте бандитів, якщо хочете. Я думаю, що він себе поводив некоректно. Де був мер Черкас два місяці тому? Де його звернення до мене: "чим я можу допомогти владі"? Де його літаки, які прилітали і наповнювали лікарні, аптеки Черкас? Де наповнення держрезерву? Де його особисті гроші? Я розумію, всім складно, всім мерам складно. Але, вибачте, це популізм».

 

Зеленський запевнив, що під час селекторної наради представники місцевої влади мали змогу поставити свої питання центральній владі і сказати, де їм потрібна допомога. За словами президента, міський голова Харкова Геннадій Кернес "хоча б почув", коли його просили закрити метро, а мер Черкас "просто вийшов раптом".

 

Як повідомляла «УМ», багатьом відомим журналістам та низці українських ЗМІ, серед яких і "Україна молода", відмовили в акредитації на пресконференцію Зеленського. Тоді як акредитацію отримало скандальне видання Шарія, а також Дмитро Гордон, який днями збурив громадське суспільство своїм інтерв’ю із терористом Ігорем Гіркіним.

 

Раніше мера Черкас у його протистоянні з Офісом президента і силовими структурами підтримали міські голови Дніпра, Львова, Івано-Франківська та інших міст.