Щоб не помітили відсутності предстоятеля: у Лаврі із Великоднем вітали минулорічними зверненнями

14:23, 21.04.2020

Священнослужителів Києво-Печерської Лаври протестували на коронавірус

Щоб віряни під час свят не помітили відсутності предстоятеля, сайт Києво-Печерської лаври почав ставити минулорічні великодні новини. До прикладу, - привітання предстоятеля церкви Московського патріархату в Україні, митрополита Онуфрія 30 квітня 2019 року. Воно фігурує на першій сторінці веб-сайту Лаври.

 

«Традиційно на другий день Світлого Христового Воскресіння після звершення Пасхальної вечірні Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія привітали з Великоднем священнослужителі та паства Київської єпархії УПЦ», - ідеться у новині, датованій квітнем 2019 року.

 

Також на сайті іде мова про молебень і привітання на адресу предстоятеля церкви від імені настоятеля Києво-Печерської лаври, митрополита Павла від 27 квітня 2019 року. Відомо, що митрополит захворів на коронавірус і не зміг узяти участь у святкових заходах до Великодня у 2020 році.

 

Раніше на головній сторінці сайту Києво-Печерської лаври його упорядники розмістили привітання з Великоднем від іменні настоятеля монастиря митрополита Павла, яке також датується 2019 роком.

 

Нагадаємо, 4 квітня на офіційному сайті Києво-Печерської лаври з’явилося повідомлення, що священнослужителів Києво-Печерської Лаври протестували на коронавірус. Разом з усіма лабораторне дослідження і медичний огляд пройшов і намісник Павло, але скарг на самопочуття в нього не було.

 

Як повідомляла «УМ», поліція відкрила кримінальні провадження за фактами за фактами порушення санітарних правил і норм, як щодо Святогірської, так і щодо Почаївської лавр.

 

Влада Кремнецького району Тернопільщини вирішила оголосити місто Почаїв карантинною зоною і вводить заборону на в'їзд/виїзд з неї з 10.00 ранку 21 квітня.