Сікорський заявив про вимоги Польщі до України

13:50, 22.09.2024

Радослав Сікорський не озвучив конкретні вимоги до України. (Фото PAP)

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявляє, що його країна  підтримує Україну, але ця підтримка не є безумовною. Мовляв, Варшава має і вимоги до Києва.

 

Як інформує, заяву Сікорського щодо україно-польських відносин наводить RMF24 у неділю.

 

"Ми хочемо зберегти двопартійну підтримку США союзу з Європою, України, фізичної присутності американських військ у Польщі", - заявив пан Сікорський.

 

І підкреслив, що розмови про альянс і відносини є дуже важливими.

 

"Це важливий союз для нас, це союз, який дозволяє нам почуватися безпечніше", - сказав міністр.

 

Відповідаючи на запитання, чи стали переговори з Україною складнішими, Сікорський зазначив, що наразі Україна перебуває під тиском.

 

"У неї все добре на морі, трохи гірше на суші. Ми підтримуємо Україну, але, звичайно, у нас також є свої вимоги, як це буває між сусідами, - додав глава МЗС Польщі.

 

Нагадаємо, раніше Сікорський коментуючи повідомлення ЗМІ про нібито непросту розмову з президентом України Володимиром Зеленським у Києві, сказав, що між сусідами інколи виникають проблемні питання.

 

Як повідомляла "УМ", раніше Сікорський висловив приватну думку, що країни, що межують з Україною, "зобов'язані" збивати російські ракети ще до того, як вони увійдуть у їхній повітряний простір.