Трамп вкотре пообіцяв покласти край війні в Україні після розмови із Зеленським

10:31, 20.07.2024

Дональд Трамп любить виступи перед публікою. (facebook.com/DonaldTrump)

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп вкотре обіцяє  покласти край війні рф проти України.

 

Таку заяву він зробив "як наступний президент США" невдовзі після телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

 

Як інформує Україна молода, про це Дональд Трамп повідомив у  соцмережі Truth Social.

 

За його словами, Зеленський привітав його з офіційним висуненням кандидатом у президенти від політсили та засудив замах на життя Трампа у Пенсильванії.

 

"У нас із президентом України Зеленським була дуже хороша телефонна розмова. Він привітав мене з дуже успішним проведенням Національного з'їзду Республіканської партії і з тим, що я став республіканським кандидатом у президенти Сполучених Штатів", - йдеться в дописі.

 

Пан Трамп після розмови із Зеленським натомість вкотре пообіцяв покласти край війні росії проти України.

 

"Я вдячний президенту Зеленському за те, що він зв'язався зі мною, тому що я, як ваш наступний президент Сполучених Штатів, принесу мир у світ і покладу край війні, яка забрала стільки життів і зруйнувала незліченну кількість невинних сімей", - написав Трамп.

 

На його думку, Україна та рф "зможуть зібратися разом і домовитися про угоду, яка покладе край насильству і прокладе шлях до процвітання".

 

Перед тим, Зеленський після розмови з Трампом заявив, що вони домовились  обговорити під час особистої зустрічі кроки, які можуть якнайшвидше відновити справедливий мир для України.

 

Як повідомив Офіс президента, глава держави подякував за життєво важливу допомогу Україні з боку США й відзначив вирішальну роль двопартійної та двопалатної підтримки в Конгресі США для захисту нашої держави від російського вторгнення.

 

Володимир Зеленський та Дональд Трамп домовилися під час особистої зустрічі обговорити кроки, які можуть якнайшвидше відновити справедливий мир для України.

 

Як повідомляла «УМ», днями Дональд Трамп був затверджений офіційним кандидатом від Республіканської партії на національному з'їзді у Мілуокі.