У Китаї вважають «дуже успішним» візит Сі Цзіньпіна до Європи

11:56, 11.05.2024

Сі Цзіньпін під час виступу в Парижі. (Фото: Xinhua)

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї переконаний, що результати візиту голови КНР Сі Цзіньпіна до Європи доводять зростання ролі його держави у світі як відповідальної великої країни з потужним міжнародним впливом.

 

Як інформє Україна молода, відповідну заяву МЗС Китаю наводить CGTN.

 

«Візит Сі дуже успішний. Ця поїздка зміцнила китайсько-французькі відносини, дружбу між Китаєм і Сербією та покращила китайсько-угорські зв’язки, а також посилила співпрацю між Китаєм і Європою», - сказав Ван, підсумовуючи державні візити лідера Китаю до Франції, Сербії та Угорщини.

 

За його словами, «це подорож, щоб продовжити дружбу, зміцнити взаємну довіру, зміцнити впевненість і відкрити майбутнє».

 

«Візит голови КНР до Європи продемонстрував, що Китай став відповідальною великою країною з потужним міжнародним впливом», - підкреслив головний дипломат КНР.

 

Зауваєимо, що Сі та супроводжуючі його особи в суботу повернулися до Пекіна після європейського турне, що тривало з 5 по 10 травня.

 

Нагадаємо, Сі Цзіньпін відвідав з офіційним візитом Францію, Сербію та Угорщину. Це його перший візит до Європи від часу пандемії. На переговорах з Макроном у Парижі глава КНР заявив, що Китай і Франція мають спільно просувати створення багатополярного світу та запобігти новій холодній війні.

 

Як повідомляла «УМ», президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн після  зустрічі з президентом Франції Емманелем Макроном і лідером Китаю Сі Цзіньпінем у Парижі сподівається, що КНР використає свій вплив на росію, щоб покласти край війні в Україні, а також і далі відіграватиме важливу роль у деескалації ядерних погроз Кремля.