Кулеба відповів Макрону про приниження Франції, а не росії

17:41, 04.06.2022

Заклики уникати приниження росії, можуть лише принизити Францію, яка до цього закликає— Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав скандальний заклик президента Франції Еммануеля Макрона не принижувати російську сторону через бойові дії в Україні принизливим для самої Франції і будь-якої іншої країни, від імені якої звучатимуть такі заклики.
 
Як інформує Україна молода, про це він написав у суботу в Твіттері.
 
«Заклики уникати приниження Росії можуть лише принизити Францію і будь-яку іншу країну, яка до цього закликає. Тому що це Росія принижує себе. Нам усім краще зосередитися на тому, як поставити Росію на місце. Це принесе мир і врятує життя»,— написав глава МЗС. 
 
Макрон намагався підтримувати діалог з президентом РФ Володимиром Путіним після повномасштабного вторгнення РФ в Україну в лютому. Його позицію неодноразово критикували інші європейські політики, розглядаючи її як підрив зусиль з тиску на Путіна. Франція підтримує Україну у військовому і фінансовому плані, але з початку війни Макрон не був у Києві як інші лідери ЄС, хоча заявляв, що не унеможливлює таку поїздку. 
 
Президент України Володимир Зеленський повідомляв, що президент Франції Еммануель Макрон закликав його піти на поступки перед окупантом, щоби "зберегти обличчя Путіну". 
 
Як повідомляла УМ, президент Франції Еммануель Макрон на 100 днів від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну заявив, що дуже важливо не принижувати РФ, щоб після завершення бойових  дій в Україні, можна було вивести її з ізоляції дипломатичним шляхом. 
 
«Ми не маємо принижувати Росію, щоб в день, коли припиняться бойові дії, ми могли побудувати вихідний пандус дипломатичними засобами»,- сказав глава французької держави.