Рада створила ТСК для розслідування вбивства нардепа Полякова

13:44, 18.11.2021

У "природній смерті" Полякова сумнівається чимало нардепів

Верховна Рада утворила Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування вбивства народного депутата Антона Полякова.

 

Як інформує УМ, про це стало відомо 18 листопада з трансляції засідання парламенту.

 

Постанову про утворення відповідної ТСК ухвалено 322-ма голосами.

 

Смерть народного депутата розслідує Національна поліція (кримінальне провадження № 12021100040002899, внесене до ЄРДР 8 жовтня 2021 року).

 

Що передувало: Народна депутатка групи "За майбутнє" Анна Скороход зареєструвала проєкт постанови про створення тимчасової слідчої комісії для розслідування обставин смерті народного депутата Антона Полякова. Вона наполягає, що нардепа вбили.

 

Нагадаємо, що Поляков раптово помер 8 жовтня - йому стало зле в таксі, чоловіка намагались реанімувати лікарі швидкої, пізніше медики констатували смерть.

 

Поліція вивчає такі версії причин смерті Полякова: хронічне захворювання, яке могло призвести до смерті, отруєння якоюсь речовиною - як  самостійно, так і невідомою особою.

 

У МВС повідомили, що в організмі Полякова виявили, крім алкоголю, метадон.

 

Пізніше перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін розповів, що в організмі Полякова, окрім метадону й алкоголю, знайшли димедрол, який підсилює дію наркотиків.

 

Як повідомляла УМ, народні депутати, які приїхали до Чернігова попрощатися із загиблим 8 жовтня колегою Антоном Поляковим, не довіряють версії щодо його природної смерті внаслідок вживання метадону.