Байден про план порятунку Америки: уколи - в руку, гроші - в кишеню

09:03, 16.03.2021

Джо Байден представив План порятунку Америки від коронавірусної кризи.

Президент США Джо Байден розкрив деталі власного «Плану порятунку Америки», який передбачає медичну та фінансову підтримку людей, які проживають в США.

 

Як передає Україна молода, про це йдеться у зверненні Байдена до американців.

 

«Протягом наступних 10 днів ми досягнемо двох величезних цілей. Перша - сто мільйонів щеплень в руки людей протягом 10 днів. І друга - сто мільйонів чеків в кишені людей протягом 10 днів. Уколи - в руку, гроші - в кишеню. Це важливо», - доступно пояснив господар Білого дому.

 

Президент США також наголосив, що оголошення цього плану - одна річ, але його втілення - зовсім інша:

 

«Воно потребує прискіпливого нагляду, щоб впевнитись, що допомога надходить швидко, справедливо та ефективно, без витрат чи шахрайства на вашому банківському рахунку, в поштовій скриньці».

 

Відповідальним за втілення «Плану порятунку Америки» Байден призначив експерта з економічної політики Джіна Сперлінга, який в часи президентства Клінтона і Обами був директором ради з економіки при Білому домі.

 

Як повідомляє «Голос Америки», даний план передбачає пакет економічної допомоги обсягом у 1,9 трильйона доларів. Зокрема, туди закладено $1400 разової виплати для 90% населення США, що заробляє менше $75,000 на рік, $300 коронавірусної надбавки в допомозі з безробіття, а також фінансова підтримка шкіл та дитсадків, малого бізнесу, авіакомпаній тощо.

 

Крім цього, Джо Байден наголосив на важливості масової вакцинації. Він закликав лікарів, пасторів та малі спільноти заохочувати людей у своїх громадах до щеплення.

 

У свою чергу, речниця Білого дому Джен Псакі наголосила:

 

«Якби колишній президент Трамп проснувся завтра і захотів більш активно виступити щодо безпечності та ефективності вакцини, ми б це, звісно, підтримали. Але важливо зазначити, що 81% республіканців сказали, що вони б довірились своєму власному лікарю чи постачальнику медичних послуг, і це важливо».

 

Справа у тому, що недавнє спільне опитування телеканалу PBS, радіо NPR і соціологічної служби Marist показало, що близько половини американських чоловіків, які назвали себе республіканцями, заявили, що вони не планують вакцинуватися.

 

Як повідомляла "УМ", президент Зеленський закликав носити маски після першого щеплення від коронавірусу.