Скандальний нардеп Олександр Юрченко посварився із робітниками через проїзд

18:33, 09.12.2020

Олександр Юрченко зажив скандальної слави.

Скандально відомий «слуга народу» Олександр Юрченко, якого НАБУ підозрює у хабарництві, заявив про те, що його нібито побили двоє чоловіків у Голосіївському районі Києва у середу.

 

Втім, у поліції уточнили, що йдеться про словесний конфлікт і звичайне хуліганство.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують українські ЗМІ. Сам Юрченко конфлікт за власної участі ніяк не коментує.

 

Спочатку йшлося про ймовірне побиття Юрченка двома нападниками. Так, екснардеп Ігор Мосійчук написав на свій сторінці в Facebook:

 

"У Києві нібито побили депутата від "Слуг народу" Олександра Юрченка, якого НАБУ обгрунтовано підозрює у хабарництві. До нього нібито підішли двоє людей, ображали, кілька разів ударили і втекли на авто".

 

За інформацією dtp.kiev.ua на сторінці в Facebook, поліція оголосила план-перехоплення.

 

"План-перехоплення "Фольксваген Транспортер", Голосіївський район, побили депутата", - йдеться в повідомленні.

 

Утім, як повідомило виданню "Оглядач" інформоване джерело, 9 грудня приблизно о 12:00 на вулиці Великій Васильківській, 102 Олексій Турчин і Андрій Григор'єв приїхали встановлювати двері в квартирі №79.

 

"Встановивши і загрузивши старі в Volkswagen Transporter, виїжджали з двору. А на вузькій прибудинковій дорозі не роз'їхалися із SsangYong, в якому були народний депутат Юрченко та його помічник Максим Царик", – підкреслив співрозмовник.

 

Під час конфлікту через першочерговість проїзду Юрченко підійшов до автомобіля і через відчинене вікно кинув недопалок, після чого пошкодив (відірвав) двірник із лобового скла!

 

Далі він зателефонував на лінію 102 і повідомив про заподіяння тілесних ушкоджень.

 

Слідчо-оперативна група встановила, що нікому тілесні ушкодження не завдані. Претензій сторони конфлікту один до одного не мають, про що написали зустрічні заяви.

 

Як повідомляла «УМ», НАБУ затримало на хабарі помічника народного депутата від фракції "Слуга народу" Олександра Юрченка.

 

У вересні Вищий антикорупційний суд заарештував народного депутата Олександра Юрченка на два місяці з можливістю вийти під заставу в розмірі 3 млн 1656 грн. Після внесення застави Юрченко вийшов із СІЗО.

 

За даними слідства, Юрченко разом зі своїм неофіційним помічником Іваном Фіщенком вимагали від детектива НАБУ під прикриттям $13 тисяч за внесення пропозицій до законопроєкту побутових відходів і ще $200 тисяч для підкупу членів профільного парламентського комітету, членом якого є нардеп.

 

На час розслідування Юрченко вийшов з парламентської фракції Слуга народу. У Верховній Раді нардеп обіймає посаду глави підкомітету з питань поводження з побутовими відходами.