Зеленський оприлюднив дату зустрічі радників «нормандської четвірки»

17:41, 06.11.2020

В Кремлі заявили, що дату та порядок денний зустрічі політрадників ще тільки обговорюють.

Український президент Володимир Зеленський заявив, що зустріч радників "нормандської четвірки" відбудеться 13 листопада.

 

Як інформує УМ, про це Зеленський повідомив під час брифінгу в Луганській області. Він сподівається, що у межах заходу розглянуть план України щодо Донбасу, передає 24 канал.

 

"13 листопада відбудеться відеоконференція радників "нормандської четвірки", на якій проговорять всі кроки на майбутнє. Майбутнє у нас тільки одне – відновлення територіальної цілісності України та повне припинення вогню на Донбасі"", - наголосив український президент.


Тим часом, за даними російської державної інформаційної агенції РИА Новости, дату та порядок денний зустрічі політрадників ще тільки обговорюють.


До слова, раніше голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук зазначав, що лідери "нормандської четвірки" зможуть внести свої пропозиції у "План дій щодо Донбасу" та таким чином розширити його. Усі їхні зауваження врахують та включать у документ.

 

Леонід Кравчук виступив з ініціативою – встановити мир на Донбасі та вже навесні 2021 року провести вибори на окупованих територіях. Мовляв, для досягнення такої амбітної мети Україна вже розробила дорожню карту.

 

Як повідомляла УМ,  "План спільних кроків"  - це документ, напрацьований Україною, що містить пропозицію про повне припинення конфлікту та демілітаризацію окупованих районів Донеччини і Луганщини.

 

Тобто йдеться про те, що всі незаконні збройні формування бойовиків мають бути виведені з цієї території. Ба більше – вони мають бути розпущені. Це пропонують зробити на початку 2021 року.

 

Після цього Україна повинна взяти під контроль кордон і забезпечити на цих територіях нормальну життєдіяльність.

 

У "Плані спільних кроків", які українська сторона підготувала для ТКГ, мовиться, що обмін полоненими з Росією має відбутися не пізніше 15 грудня.

 

Якщо усі ці пропозиції російська сторона погодиться виконати, Україна готова призначити місцеві вибори на Донбасі на 31 березня 2021 року.