Меркель пішла у самоізоляцію і здала тест на коронавірус

20:06, 23.03.2020

Ангела Меркель перебуває на домашньому карантині.

Канцлер ФРН Ангела Меркель здала тест на коронавірус, результат якого виявився негативним. Утім, пані Меркель також пішла на домашній карантин ще у неділю. Найближчим часом канцлерка здасть ще кілька аналізів. 

 

Про це стало відомо під час засідання німецького уряду, яке відбулося в режимі відеотрансляції, повідомляють ЗМІ Німеччини в понеділок.

 

Наразі канцлер продовжує роботу і почувається добре.

 

«Канцлер станом на поточний момент здорова, вона лише на домашньому карантині, оскільки були причини для цього. Але вона активна, ми сьогодні разом керували засіданням кабінету міністрів», — каже віце-канцлер, міністр фінансів ФРН Олаф Шольц.

 

Як виявилося, Меркель контактувала із зараженим — у її лікаря виявили коронавірус. Він робив їй в п’ятницю щеплення від пневмококів, яке рекомендують літнім людям.

 

Про те, що канцлер продовжить виконувати свої обов’язки з дому, в умовах самоізоляції, вже офіційно повідомив і уряд ФРН.

 

Наразі в Німеччині зафіксовано понад 26 тис. випадків зараження коронавірусом, померли 11 осіб. У країні від учора, 22 березня, діють нові ще більш жорсткіші заходи боротьби з пандемією.