Єрмак: вибори на Донбасі відбуватимуться згідно із українським законодавством

16:22, 12.02.2020

Кервник офісу президента Андрій Єрмак заявив, що вибори на тимчасово окупованих територіях Донеччини та Луганщини відбуватимуться згідно із українським законодавством.

 

Про це Єрмак заявив на своєму першому брифінгу у середу, 12 лютого.

 

Керівник ОПУ наголосив, що одним із пріоритетів офісу президента “є та буде припинення війни на Донбасі в інтересах України”.

 

“Якщо говорячи про реінтеграцію окупованих територій та власне вибори, то відповідно до українського закону неможливо проводити вибори, якщо не території є іноземні військові угруповання, незаконно озброєні люди і кордон України не знаходиться під контролем українського уряду. А вибори ми плануємо провести відповідно до українського законодавства”, – сказав очільник ОП.

 

За його словами, після повернення тимчасово окупованих територій під контроль України, держава планує зробити з регіону потужний “економічний хаб”.

 

“Ми повинні зробити з Донбасу, з місця, яке в усьому світі асоціюється з війною, квітучий край, де буде розвиватися економіка. У нас є така мрія: після встановлення контролю за кордоном, ми плануємо там створити економічний хаб, може, завести якісь нові технол огії, бізнеси.Бо це наша територія, і вона заслуговує на те, аби отримати друге життя”, – заявив Єрмак.

 

На уточнююче запитання, чи можливі вибори 25 жовтня 2020 року, глава ОП сказав, що це “наша мрія”.

 

“Це було б логічно. Це наша мрія. Але, безумовно, є умови. Ми з українського боку готові виконати всі домовленості які були досягнуті в Парижі. У нас є чіткий план, що повинно відбутися, аби наприкінці жовтня вибори відбулися. Компроміси можуть бути під час перемовин, ми багато про це говорили”.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський звільнив Богдана і призначив Єрмака головою ОП.

 

Соцмережі бурхливо відреагували на це призначення.

 

Прессекретаркою новообраного голови Офісу президента Андрія Єрмака стала колишня шеф-редакторка видання L'Officiel Online, засновниця нетворкінг-платформи Charitum та інтернет-журналу Vector Даша Зарівна.