Зеленський вимагає від Росії повернути «кожен міліметр» державного кордону України

14:12, 02.05.2019

Росія повинна повернути під контроль України "кожен міліметр" державного кордону, тільки після цього можливий взаємний діалог "братські відносини" між країнами.
 
Про це заявив Володимир Зеленський у Фейсбуку.
 
"Реальність така, що сьогодні, після анексії Криму та агресії на Донбасі, з "общего" у нас залишилося тільки одне - це державний кордон. 2295 кілометрів і 400 метрів "общего". І контроль за кожним міліметром з українського боку Росія повинна повернути. Тільки тоді ми зможемо продовжити пошуки "общего"", - написав він.
 
Зеленський додав, що "заборона експорту нафтопродуктів, відкриття пунктів видачі паспортів мешканцям окупованих територій, утримання українців у полоні ні на йоту не наближає врегулювання відносин між нашими країнами". 
 
"І "братськими" такі відносини точно називати не можна", - заявив новообраний президент.
 
Стосовно шоу, яке анонсували нещодавно на телебаченні Росії, Володимир Зеленський зазначив наступне: 
 
"Хочу нагадати, що саме участь у телешоу зробила мене популярним в Україні і врешті-решт допомогла стати обраним президентом України. Ефір цього шоу, знятого багато років тому, на мій погляд, має дивний вигляд - у мене немає амбіцій зробити політичну кар’єру в Росії".
 
Також Зеленський додав, що його "тішить, що російські політики освоїли новий для себе жанр" - спілкування з ним в "публічному просторі". 
 
"Адже інтернет, як відомо, все пам’ятає, і цю дискусію фіксуватимуть мільйони людей в усьому світі. 
 
Тож запрошую у світ відкритості та публічності. Долучайтеся до мережі - www.facebook.com", - підсумував Володимир Зеленський.
 
Як повідомляла "УМ", раніше переможець виборів президента України Володимир Зеленський дав відповідь Путіну на провокацію у вигляді роздачі паспортів Росії на окупованому Донбасі. За його словами, Росії не варто говорити з Україною мовою загроз, військового та економічного тиску та розраховувати, що багато українців захочуть отримати російський паспорт і стати "новою нафтою" для влади Росії.
 
Напередодні майбутня перша леді пообіцяла, що Зеленський не піде на поступки перед Путіним.
 
Нагадаємо, після ІІ туру виборів Путін вирішив поки не вітати Зеленського з перемогою. Однак пізніше заявив, що відносини Москви і Києва будуть залежати від політики, яку проводитиме нове керівництво України.
 
Як відомо, 31 березня Володимир Зеленський, кажучи про можливу зустріч з президентом Росії, сказав: "Якщо я зустрінуся з паном Путіним, я йому скажу: "Ну, нарешті-то ви повернули наші території. Скільки ще готові компенсувати грошей за те, що відібрали наші території і допомагали людям, які брали участь в ескалації Криму і Донбасу, на всьому їх страшному, огидному шляху?".
 
Раніше Володимир Зеленський заявив, що вважає прийнятними компроміси в питанні повернення окупованих Криму і Донбасу, враховуючи культурно-мовні особливості цих регіонів.
 
Однак у Кремлі Зеленському відповіли, що не збираються йти на поступки щодо Криму та Донбасу.