Порошенко про рейтинги: «Я буду боротися за кожен ваш голос»

10:06, 17.04.2019

Президент України Петро Порошенко, звертаючись до прихильників свого опонента Володимира Зеленського, заявив, що буде боротись за кожен голос.

 

Про це він сказав виступаючи на політичному ток-шоу Пульс на телеканалі 112 Україна.

 

"За соціологічними даними, близько 60% готові підтримати мого опонента, 40% - мене. Цим 40% я хочу сказати, що я дуже ціную вашу підтримку і дуже вдячний за довіру, яку ви мені надаєте. А 60%, які визначилися голосувати за мого опонента, друзі, я буду боротися за кожен ваш голос", - заявив Порошенко. 

 

Він запевнив, що останнім часом його рейтинг почав рости, а в Володимира Зеленського знижуватись.

 

Як заявив на брифінгу заступник директора КМІС Антон Грушецький, у кандидата в президенти Володимира Зеленського поки більше шансів перемогти у другому турі виборів, ніж у чинного глави держави Петра Порошенка.

 

За даними опитування КМІС, за Зеленського планують проголосувати 48,4% респондентів. За Порошенка має намір віддати голоси 17,0% опитаних. Серед тих, хто визначився з вибором, 72,2% планують підтримати Зеленського, 25,4% - Порошенка.

Київський міжнародний інститут соціології провів опитування з 9 по 14 квітня 2019 року серед 2004 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.

 

Водночас блогер Алекс Нойт розкритикува статтю "Української правди".

 

"Пост цікавої математики мені трапився. По суті скандальна стаття на УП під назвою "Зеленський виперджає Порошенка на 47% - опитування", - написав він, повідомляє Еnigma.ua.

 

Lukyan Turetsky взяв і перерахував всі цифри, які привела УП в своєму матеріалі. І от що вийшло.

 

 

 

"Як ми бачимо, позначка поставлена путінськими пропагандистами ось-ось буде взята українськими медіа. Бар'єр в 133% вже взято", - наголосив блогер. 

 

Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирує з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 

На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав 15,95% або 3 014 538 голосів виборців.