Трамп не потиснув руку Путіну на саміті G20

10:41, 01.12.2018

Дональд Трамп не потиснув руку Володимиру Путіну (скріншот відео)

Президент США Дональд Трамп демонстративно ігнорував Володимира Путіна та не потиснув йому руку, коли зупинився навпроти нього для спілкування і рукопотискання з іншими учасниками форуму "Великої двадцятки", які зібралися для спільного фотографування.

Як зазначає ТСН, за церемонією фотографування з прес-центру спостерігали десятки журналістів. Лідери G20 мали встати на подіум для спільного фото.

Володимир Путін піднявся на нього трохи раніше, а Дональд Трамп просто пройшов повз російського президента, вітаючись за руку з іншими гостями.

Після протокольного фото лідери G20 перейшли в зал першого пленарного засідання.

Володимир Путін йшов одним з перших, президент США — на відстані від нього. У залі засідань Путін привітався лише зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії. Тим часом Трамп вітався за руку та спілкувався то з одним, то з іншим закордонним керівником.

Дональд Трамп відмінив заплановану зустріч із Володимиром Путіном через напад і захоплення в полон поблизу анексованого Криму українських моряків.

"На підставі того, що сталося з кораблями і з моряками, це була єдина причина", – заявив про причини скасування зустрічі президент США після зустрічі з прем'єром Японії Сіндзо Абе в Буенос-Айресі.

Нагадаємо, під час святкування завершення Першої світової війни у Франції Володимир Путін дозволяв собі запізнитися на протокольне фотографування. Проходячи повз Дональда Трампа, президент Росії отримав фамільярне вітання від свого американського колеги.

Як повідомляла "УМ", Ангела Меркель планує провести розмову з Володимиром Путіним через блокування українських портів на Азові та неприхованої агресії проти України.