Порошенко та Волкер обговорили відновлення територіальної цілісності України

07:41, 24.01.2018

Петро Порошенко та Курт Волкер у Києві (Адміністрація Президента)

Президент України Петро Порошенко та спеціальний представник США Курт Волкер зустрілися в Києві та обговорили активізацію міжнародних зусиль з відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Петро Порошенко та Курт Волкер, згідно офіційних даних, наголосили на важливості виконання Мінських домовленостей, завершення обміну заручниками та повного припинення вогню на лінії фронту.

"Наголошувалося, що Москва має нарешті продемонструвати політичну волю до мирного врегулювання та погодитись на розміщення миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі, включно з неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону", - ідеться в повідомленні прес-служби Президента.

На зустрічі згадали і про нещодавно прийнятий закон про реінтеграцію Донбасу, який "завис" у Верховній Раді до початку наступної сесії парламенту, яка стартує лише в лютому, тому раніше Петро порошенко не зможе його ввести в дію.

При цьому стало відомо, що Курт Волкер відмовився від поїздки на Донбас 24 січня через складні погодні умови.

"Ймовірно такої поїздки не буде, він перебуватиме в Києві… погодні умови несприятливі", - розповіли в американському посольстві у коментарі "Голосу Америки".